Quote of the Day

”The minute you get a big head is the same minute that reality smacks you and you realize that you aren’t as cool as you think you are.” folosesc acest citat ca pretext pentru a recomanda blogul celor care au spus asta.

yeah, baby! martie 2007. atunci am învățat asta pe pielea mea. ce-a urmat după aceea au fost doar confirmări cotidiene. sigur că e cam greu să te dezmeticești după ceea ce ți se pare a fi o “lovitură sub centură”, dar măcar o dată în viață trebuie să primești una puternica, chiar cînd credeai că le-ai văzut pe toate. asta te ferește de aroganțe. după ce-ți revii îți zici: ok, ce-ar fi să-mi văd de treaba mea? (nu vorbesc despre oamenii scrisului aici, nici despre mine, nici despre tine).

acum despre citatul de mai sus… poate fi aplicat în realitatea imediată, nu neapărat în munca de scriitor. de obicei, sărmanii scriitori nu prea au de-a face cu aroganțele, deși toată lumea îi suspectează de asta. sigur că pot suferi de ei înșiși mai mult decît majoritatea, dar asta se poate spune și despre o secretară care-și depășește atribuțiunile sau despre un arheolog care face mătănii unei bucăți de zid, crezînd că ține în palme miezul istoriei. singurul talent al aroganților este că reușesc să ne plictisească de moarte cu trăncăneala lor despre ce-or să facă și ce-or să dreagă… asta se aplică și celor care vorbesc despre aroganță (desigur, mi se poate aplica și mie, dacă n-aș fi convinsă că mai mult de 80% din ce-am spus am făcut, restul de 20% fiind doar un joc al hazardului sau mîncatul de rahat al altora).

ce voiam sa zic, de fapt. pe linkul recomandat azi sînt cîteva informații despre quality blogging, despre scris, despre cum să-ți vinzi munca, despre cum să fii un blogger mai bun, mai deștept, mai abil sau mai cuminte etc. am primit pe mail azi dimineață un calup de astfel de articole și le-am tot scrolluit în sus și în jos, căutînd un articol despre ”cum să te ferești să-i pupi în fund pe alții”. n-am găsit, firește.

no, bine… cum informația primită zilnic e prea multă și pînă în ora 11.00 eu trebuie să termin măcar un sfert din treburile zilei, selectez selectez selectez… nenea ăsta mai vorbește despre cum să faci bani din scrisul pe blog. și e urmărit de nu știu cîte sute de mii de bloggeri care vor să facă bani din scris, cum altfel. înseamnă că sînt sute de mii care NU fac și au nevoie de sfaturile lui. știu și eu cîțiva care fac bani din reclame aici, în Romania, dar nici una din scrierile lor nu m-a ridicat vreodată de pe scaun să fac ceva important, ceva care să conteze vreau să spun.

și iată întrebarea mea arogantă de azi: pentru ce scriem cînd scriem pe blog? nu cumva avem nevoie unii de alții ca să nu ne mai simțim atît de … (caut cuvîntul)… atît de goi în viața reală? hm… o să mă gîndesc în seara asta la cursurile de spaniolă. vreau să experimentez măcar o dată cumințenia la ore, dar pentru asta trebuie să am altceva la care să mă gîndesc, nu?

Și iată o clipă care nu merită nici o bătaie de cap…

7 Comments

  1. “no,bine”???
    hehehe,ce s-au mai “ardelenizat” turcii!
    astept cu mare interes si “turcizarea” ardelenilor!
    mujer,eu stiu ca tu scrii lucruri serioase pe aici,dar nu ma pot abtine,na!

    Like

  2. Zanateco, mai degraba ne dezbracam si ramanem”goi” pe blog decat in viata reala, unde umblam “infofoliti”-la propriu si la figurat:)

    Liked by 1 person

  3. madammere: desigur. sa vezi ce m-am jucat eu cu ardelenizarea spaniolilor. am facut-o pe o gagicuta sa spuna “no, bueno” cu toate ca nici acum nu intelege de ce daca esti de acord cu ceva trebuie sa incepi propozitia cu “no” :)))) e simpatica foc, iar eu ma distrez de minune. uite ca-s bune si cursurile astea la ceva. culturalizam si amestecam limbile de le facem una cu noi…. mujer, te rog sa nu te abtii, na!

    nuclearrr: eu n-am negat importanta blogurilor, ar fi culmea tocmai eu sa zic asta care sint de 5 ani prin zona si mi-au iesit lucruri bune din asta. adica muuuuuult mai multe lucruri si intimplari bune decit rele.
    so… long life to our blogs! 😀

    Like

  4. nush cum e cu turcizarea ardelenilor sau cu orice altceva tot a lor ca astia is ca popandaii.. poti sa stai tu de ei ca stau si ei de tine si tot asa [si se lasa seara si se lasa nevazuti si sa’mburda luna’n nori si parca sta sa ploua] – noapte buna bloggeri!

    Like

  5. aferim,bre,ardelene!
    sa stii ca-mi place de tine,te-am vazut si-n poze,da’ sa ai grija mare de fata mea ,ca-i bai!

    Like

  6. e de bine atunci! in cealalta privinta da’mi voie sa contrazic. e fata mea! si o putem tine tot asa pina la nesfirsire.. :] e fata mea!

    Like

  7. bine,bre,”egoistule” hai,ca ti-o dau,nu de alta dar “acidulat”,cum presimt io ca eeeesti….mi-o trintesti p-aia cu”socra,soacra poama acra” !
    nu-s io capra cu trei iezi ,da’ esti tu omu’ cu doua soacre,sic!
    mamaaaaaa,sa vezi ce ne paruieste fata noastra,ca ne facem de cap la ea in batatura!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.