Spiritul nu are febră

73273983_430917740901808_5298757954017689600_n
Spre Insulele Prinților.

Ce face o femeie după ce-și revină din gripă? Vă spun eu.

Deschide dulapurile și face curat prin ele. Scoate toate tricourile de vară, cremele de soare (de ce s-au strîns oare 15?) și face inventarul șosetelor (un` se duc șosetele cînd se duc? – gone with the wind și astea). Își propune să renunțe la ce nu-i trebuie și să umple cel puțin un sac mare de gunoi, dacă se umplu doi e deja victorie.

Apoi trece la inventarierea tăvilor din cuptorul pe care nici măcar nu-l folosește. Urmează mănușile de bucătărie, coșurile de pîine, revistele cu ponei, revistele cu rețete de mîncare pe care sigur le va prepara într-o zi (cînd va fi bunică, în cel mai fericit caz), revistele Elle turcești pe care n-a apucat să le citească (la asta se gîndea cînd avea 39 grade și șosete cu oțet în picioare – de-alea desperecheate – să folosească și alea la ceva). Se uită apoi în jur ce să mai arunce și se năpustește asupra cremelor de față, de corp, de brațe, de picioare, de decolteu, de cocos, de trandafiri, de mercadona, de la avon, de la duty free, de unde vrei și de ce nu vrei, o colecție întreagă de parcă în viitorul apropiat viața ei ar fi depins de creme (sau o fi teama de riduri?). Se mai gîndește puțin și nu aruncă niciuna. S-a decis că-i trebuie toate. Plus juma de noapte în care să se mai și dea cu ele. Mai deschide o cutie și dă de oje de toate culorile. Ups. Oare cu ce culoare să se dea mai tîrziu?

Urmează jucăriile. Covoarele din baie. Resturi de cutii și cutiuțe. Trusa de medicamente. Ceaiurile. Se uită cu ochi de vultur să vadă care au expirat. Își amintește de una care voia s-o vindece cu ceaiuri de o operație și o umflă rîsul. Dar, Doamne, ce bine e să fii sănătos și pe picioarele tale! Să mai ai și toate țiglele pe casă. Restul se rezolvă.

Apoi își face lista de cumpărături, că după ce a aruncat atîtea, e nevoie de alte lucruri interesante, își ia iar picioarele la spinare și pleacă în orașul sufletului ei. Istanbul.

Mai sunt atîtea de descoperit acolo!

See you later, aligator!

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.