Pregătiri pentru Insula Evia

filopappou-hill-athens-greece
Dealul Filopappou – Atena văzută de sus (poză din viitor)

După ce m-am uitat pe emag la 1000 de rucsacuri pentru cînd o fi să urc pe Meteora și nu am ales încă nici unul, am dat comandă de un pantofar, că nah, cauți ceva și dai de altceva. Dar în timp ce mă uitam pe toate produsele alea, m-am gîndit să scriu și aici ultimele detalii despre excursia în Grecia pe care o pregătesc pentru perioada 30 aprilie-5 mai.

Mi-am dat seama că cei care sunt abonați pe acest blog, nu sunt abonați pe Mala Hierba, din simplul motiv că blogul e pentru cei care apreciază stilul meu caustic și am încercat să păstrez scrierile mai personale aici. Cei pe care-i am în lista de fb au venit în viața mea după perioada ”curtezana” și ”nopți orientale” sau ”camino santiago de compostela”, ceea ce e mai bine dintr-un anume punct de vedere.

0a83f4db74dfe4e2dc45f0bba14d9d1d
Blogul meu e citit de tot Universul. Cine nu vine, înseamnă că nu a vrut sau nu a putut, nu că nu a auzit sau nu a știut.

Pe urmă, nu vreau să am parte de reproșuri că nu știu cine nu a știut, cum am avut după Ucraina. Mai degrabă să se vadă și de pe Marte, planeta mea preferată, decît să mi se mai spună: ”mie de ce nu mi-ai spus?” Data trecută numai aici nu scrisesem și pesemne că am uitat să dau vreo 2 telefoane din cele 100 de mii ”hai și tu” gen.

Pe de altă parte, chiar dacă una din frumusețile călătoriilor constă în faptul că avem parte de oameni noi, întîlniri de pomină și prietenii pe viață (rar, dar se întîmplă), totuși, eu prefer să călătoresc tot cu gașca veche de amici sau cu oameni cunoscuți deja. Nu mă deranjează noile prietenii, însă unul din motivele pentru care călătoresc cu grupul de prieteni este că în viața de zi cu zi nu avem timp să ne întîlnim nici la o amărîtă de cafea, că imediat sună telefoanele care ne cheamă la nu știu ce treburi.

Altfel, cînd mă decuplez de tot o fac la modul spartan. No roaming, no phone, no internet. Cu tupeu. Nici măcar cei de la agenția care mă angajează nu mai reușesc să dea de mine. Le spun doar să nu-și facă griji că suntem oameni mari și ne descurcăm. Iar cine nu se descurcă sau moare de frică să nu-l piște vreun țînțar, după un travel cu mine n-o să-i mai fie teamă de nimic. Așa să-i ajute Dumnezeul călătoriilor!

2e1c506fe7777f032d1d31d296e14970
Viitoarele minunate roșii pe care le voi decoji nu știu exact pentru ce, poate pentru masterchef România.

În rest, cîteva zile pe an, adică atunci cînd călătoresc, timpul se dilată atît de mult că sunt și eu surprinsă de ce pot face cînd nu stau cu telefonul în mînă sau cu ochii beliți la nu știu ce emisiune plină de circopiteci. De exemplu, îmi aduc aminte ce-am visat nopțile și am timp să scriu de mînă, uau! Odată chiar am decojit 40 de roșii de coaja lor și asta s-a întîmplat în mai puțin de o oră. Altădată m-am uitat de jur împrejurul meu și am observat că sunt înconjurată de foarte mulți chelioși, în timp ce mi-am amintit versurile de la ”Cireșica, Cireșica are mere, Cireșel, Cireșel vine și cere”, iar odată am stat de vorbă cu un italian și ne-am înțeles de minune dînd din mîini și din picioare, fără să ajungem să ne luăm la bătaie. A fost distractiv, ce să mai! Și tot așa, nu mai stau să enumăr cîte lucruri am făcut și cîte altele mi-am adus aminte cînd n-am avut tv, telefon și internet.

Dar să nu deviez, că în ziua de azi, oamenii nu au timp să citească atît cît pot eu să scriu. Aveți aici linkul cu detaliile și programul pentru excursia din perioada menționată din Insula Evia, Grecia. 6 zile-155 euro (Constanța și Medgidia are o taxă de 15 euro în plus, că suntem mai cu moț).

Articolul cu de ce e mișto Grecia a fost scris pentru revista Femeia încă din 2009 cînd aveam rubrica de Travel (nu o mai am acum – nici nu știu dacă mai există revista Femeia, dar apăsați pe link cu încredere să vedeți cum arată niște nopți a la grecque), urmează o serie de articole despre Grecia cu ce e de vizitat, cum să te pregătești pentru Grecia (lista cu lucruri de luat în funcție de excursiile din program), codul bunelor maniere la greci (că nu-s așa de friendly cum se laudă internetul), aici am pus o listă cu ce suveniruri poți veni și apoi scriem cum a fost după ce ne întoarcem.

Miercuri se închid înscrierile. Mai sunt 6 locuri de completat cu doritori din București, Medgidia în special și/sau jud. Constanța și pe urmă nu mai e nimic de făcut decît de numărat zilele pînă la plecare și de făcut bagajele.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.