Wind of Change

37930253_10213558680575719_3847335925986099200_n
Polițist, cocalar

Și cu cît am zis că scriu mai des, cu atît am scris mai rar. Ca un făcut, dar am fost prinsă cu treburi administrative. Revin aici, doar pentru a adăuga continuarea cu polițistul lui Pește Prăjit. Pe scurt, am contestat amenda în instanță, care a fost anulată, pe motiv că polițistul a abuzat puțin de lege, că avea uniformă și-l scărpina rău să dea o amendă ridicol de mare, adică ce-am povestit mai jos cu o însemnare și în urmă cu două luni. De obicei, polițiștii ăștia care fac abuzuri de uniformă, că nici nu-i pot spune ”polițist în funcție” unuia care-și bate joc de ea și face o defavoare polițiștilor adevărați, se bazează pe faptul că decît să-ți bați capul cu instanțele, mai bine plătești amenda și-ți vezi de treaba ta. Eu cred că, de fapt, și asta e treaba ta. Să nu permiți unuia să abuzeze de funcția lui ca să te lase fără talon și fără mașină, doar pentru că El, polițistul, a fost într-o pasă proastă ca o femeie în pline bufeuri.

Mai tîrziu, la vreo cîteva săptămîni după ce am primit pronunțarea sentinței prin poștă, cum că amenda a fost anulată, i-am surprins mașina parcată pe trecerea de bicicliști, chiar în fața salonului lui de înfrumusețare, Făt-Frumosul Pămîntului care parchează el neregulamentar de polițist ce e.

După aia a mai trecut ceva timp și m-am apucat de gardul din spate. Cum nu e nimic simplu în această viață, un rahat de gard s-a lăsat mai apoi cu săpat prin toată grădina să găsim țeava de apă căreia i-au dat marii meșteri cu cîte o lopată în cap, pentru că le stătea în calea fundației. ”Poți să faci o cameră pe fundația asta”, se tot lăuda Dorel, care nu înțelegea că eu vreau un gard, nu o cameră. Așa s-a mai dus o lună. Chiar mă vedeți făcînd garduri? Ei bine, i-am dat și ăsteia de cap, mai ales după ce s-a întors din călătoriile ei și stimabilul domn Vodky.

Următoarea lună am căutat mașină, ne-a luat și asta o căruță de timp și de bani, dar decisesem deja că matizache și-a făcut datoria, e cazul să se odihnească în pace vara asta, ori pentru totdeauna.

fac0259e2e3843dc3cb42b631ce24199Iar după ce am ieșit din ”Camera 309”, am simțit cum mă lovește un val de libertate și ”un așa nu se mai poate”. A urmat vacanța lui Iris, ieșirile la mare, ultimele crize de furie, decongestionarea, am terminat al patrulea roman (pe care doar îl scot și merg mai departe, fără lansări, fără prezentări, oricum, trebuie să găsesc bani ca să scot și toate titlurile din urmă, dar acum nu am timp să mă gîndesc la asta). Cum au fost ploi să ne săturăm în luna lui Cuptor, am stat destul și în casă, sau pe terasa pe a cărei copertină ploile au bătut uneori darabana de am crezut că o rup, și am planificat alte călătorii pentru că alte mari investiții nu merită efortul.

Următoarea evadare e tot Istanbul, cu obiectivele pe care le studiez acum: Cornul de Aur, moscheea Mihrimah, ceva mai puțin cunoscută, moscheea Suleymania și Selimiye. Un maraton de moschei combinat cu o conferință pe teme de educație.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.