Shame-uirea, cu accent pe muire

196963625_1_1000x700_noul-cod-rutier-2018Îmi cumpăr io noul Cod rutier și deschid fix la ”Constatarea contravenției”, să mai zici că nu știe Universul acesta ce e mai bine.

Cum sunt fed up pe facebook, a cause de prea mulți ”castraveți” (de ambele sexe), pe care nici nu pot să-i dau afară din listă că-s de-ăștia care după aia se șucăresc toată viața pe tine că nu le-ai zis ”la mulți ani”, ei fiind totuși niște șucăriți by default pe orice, mă întorc tot mai des pe wordpress că cel puțin aici, au răbdare să mă citească cei care mai și înțeleg o ”răutate”, chipurile, ale unei femei sucite. N-am chef de blestemele nimănui, dar din cînd în cînd mai bag bățul prin gard să aibă și hăhăitoarele de ce rîde ca proastele la sulă, nu doar așa că le-a zis mama lor ”fata mea, dacă nu știi ce să zici, rîzi ca proasta”.

Deci, cu Codul Rutier… băi, de cînd au început să aibă și polițiștii rutieri facebook a căzut și meseria asta în desuet, nu că ar fi avut în România cineva vreun drag de ea. Cînd te oprește un polițist în România e clar, ori a ieșit la șpagă, ori să înceapă cu ceva aroganțe venite dintr-o copilărie de sărac frustrat pe care nu l-a ascultat nimeni niciodată, nici măcar la tablă, că oricum se plictisea orice profesor pînă-i trecea ăluia prin cap răspunsul.

Dar măcar să fiu informată cînd mă oprește vreunul, care sunt procedurile atunci cînd îi trece prin instalație să mă amendeze. De obicei, amenzile astea se dau de-ampulea, că dc se dădeau pe bune nu mai erau atîția morți pe șoselele patriei și nici nu aveau atîția analfabeți violenți carnete luate pe șpăgi.

Ambiția asta s-a ivit în urma unei amenzi uriașe pe care ”marea sculă polițistă” din oraș a avut ghinionul de a fi orbită de farurile unui matiz (I stil have the Matiz – care pentru mine e foarte bun, pînă încep să conduc fără teama de a zgîria ceva pe leasing). S-a oprit, a pozat matizul, de parcă era un avion ce transporta tiribombe și deodată s-a activat Superman să salveze lumea de infractori, a constatat contravenția cu ochii lui mici de pinguin orbit în plină noapte, s-a enervat că nu a vrut nimeni să-i semneze procesul verbal de constatare, dar a uitat de nervi să cheme un martor, cuprins de flăcările adrenalinei că i-a mai arătat-o el unuia (zic unuia, că la volan era soțul). Aflăm apoi că ”marea sculă polițistă” uniformizată verde-flegmă, mai e și patron de salon de cosmetică, evident în acte o fi vreo iubită sau o nevastă, sau o ceva coafeză, nu poate fi pe numele lui, nu are cum să fie chiar atît de fraier, dar nici nu se poate abține să nu se ducă pe-acolo să vadă ce cliente mai apar la smuls de floace. Adică eu am fost de 3 ori în cinci ani să-mi fac părul și a dracu coincidență, el era mereu acolo. Nu cred că chiar epila vreo gagică sau vreun piept de macho, dar sigur făcea ture în timpul programului că era în uniformă.

Foarte bine, domle. Avem polițiști multilateral dezvoltați. Suntem cu toții construiți fix pentru epoca de aur promisă, așa că unii nici nu mai văd unde e beleaua. Băi, beleaua e asta. Nu se poate, man, să ai niște ocupații atît de antagonice. Nu se poate să fii șofer de tir și crainic la România Tv în același timp, deși la ce burtiere bagă ăia, sigur sunt aleși mulți din rîndul tiriștilor. Nu se poate să fii gogoșar și gutuie în același timp. Nu merge nici dacă ești schizofrenic. Nu se poate să joci în două reclame de iaurturi și să te crezi Meryl Streep, că veni vorba și de asta.

Sunt unele lucruri care nu se fac, pur și simplu. Că dacă le faci, pe urmă va trebui să suporți consecințele shame-uirii, iar unii sunt foarte pricepuți la asta și nu mai ai ce face.

(To be continued)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.