Ferma vedetelor 2

27750710_1636328086414930_2792755540463263286_n
poză care nu are legătură cu Ferma Vedetelor, dar care vrea să spună: make love, not war!

Că parte 1 am pus-o pe FB și era mai răutăcioasă, dar asta pentru că țin cu Rona, mai mult cu de-alde beibiurile casei.

M-am uitat la episoadele din urmă la ”Ferma vedetelor”, acest sezon, încercînd totuși să înțeleg reacțiile omenești ale fiecărui personaj în parte, în condiții aspre, care-i privează de obișnuințele lor cotidiene și care e chestia atît de deranjantă pentru care ceilalți nu pot sta în același loc cu Rona, ”extraterestra” fermei, cum chipurile, drăgălaș au numit-o comedianții. Nu mi-am dat seama de unde apar răutăcismele femeilor față de Rona și comparațiile între ea și Țonciu (Narcisa, desigur, la o țigară cu beibi Diana și beibi Majda).

Înțeleg că unul e rău de foame, altul de somn și altul de muncă. Pe mine, de pildă, dacă mă trezește cineva aiurea din somn, mai ales din cel de după-amiază, în rarele ocazii cînd apuc să dorm și eu după-amiaza, s-a terminat șmecheria, dau cu piciorul în gălețile de lapte, în oi, în garduri, mă iau la trîntă cu cocoșul. Deci, nu sunt eu. Altfel, rezist la orice. 🙂

Așa că reacția bietului Duban la foame, mi s-a părut amuzantă. Mi-l și imaginam cu mațele ghiorăind de foame și soția lui diafană alergînd după el, ”stai calm, nu mai face așa, nu te mai enerva”. Dar dacă toate astea sunt pînă la urmă reacții firești, ceea ce nu înțeleg, totuși, este bîrfulița meschină pe la spate și pe la colțuri, printre dinți și printre fumuri de țigară.

Aceștia sunt oameni care au făcut, totuși, ceva în viață, sunt educați, sunt artiști, s-au învîrtit în anumite cercuri, în anumite medii, au participat la niște concursuri, au muncit pentru carierele lor, au citit în plus față de alții, au studiat muzică, teatru, dans, au jucat în filme etc. nu sunt vedetuțe fără creier. Știau în ce s-au băgat. Oamenii muncesc, condiții grele, viața la țară, foarte frumos, aer curat, hrană bio, puțină, dar naturală, ia uite ce frumos, și munciți și slăbiți, deci ce e așa de comentat cu atîta răutate și priviri de poți ascuți cu ele lamele cuțitului?

Ar fi totul mult mai amuzant, dacă ar renunța la prostiile astea.

Chiar dacă feblețile mele sunt Rona, Daniel, nea Ratză și tante Marioara, nu înseamnă că ceilalți n-au nimic de arătat. Dar eu îmi imaginam că tocmai pentru că sunt artiști, după ce termină cu munca, răsadurile, porumbul, hambarul, mulsul de oi, se strîng și ei în jurul focului și încep să vorbească despre experiențele lor de viață, despre sensibilitățile lor, se cunosc mai bine, aflăm și noi ceva înduioșător.

Cînd colo, ne iau cu faze de-astea ”ăla e fomist”, ”aia e curvă” etc.

În sfîrșit, primul eliminat a fost Francesco, cel mai tînăr și cel mai cuminte dintre ei. Normal, el nu a bîrfit, nu a fost rău nici de foame, nici de sete, nici de dor de codrul verde, și-a văzut de treaba lui și i-a respectat pe toți. Nu a mai primit altă șansă ca beibi Diana, care s-a văicărit toată săptămîna că vrea acasă și nu i-a făcut nimeni un pustiu de bine să o trimită.

Și încă ceva, îmi place mai mult Patrizia fără ruj. Așa am avut și noi ocazia să vedem că are buze frumoase.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.