Ostașul mic și prost

11873385_803899919729796_6603836334425226443_nPe urmă, zilele astea s-a vorbit și despre linia întîi și cît de greșită e ea. Adică eu am vorbit cu mine, măsurînd cu pași mari grădina. Despre linia întîi care zice: ia fii tu ostașul nostru, ostașul mic și prost, care primește șuturi în cur, sanchi, ca să fie motivat, ostașul jerpelit, care nu are timp să bea apă și n-a înțeles nimic din luptele lui, ostașul mic și prost pe care toți îl desconsideră și la care toți zbiară pînă cînd ăstuia îi sare cascheta din cap de nervi și înfige baioneta în primul care rîde înnăbușit ca o hienă pe la spatele lui. Mi-l imaginez la fel de calm și nemilos ca o ploaie rece de toamnă. Ostașul mic și prost care lasă în urmă cadavre plictisite de viață, dumnezei mărunți, cățelărese care aleargă după fluturi, femei de carieră la cheremul tuturor grupurilor de boșorogi sau funcționari veniți la mare să mai scoată și sindicatele ochii cu ceva, linia întîi care e mereu în spate, dar care poate trăi bine mersi fără ea.

Nici măcar nu sunt importante detaliile, mese festive pe la mc donalds sau hlizeli de o clipă pe post de glume comune, insinuări gen Im nobody`s wife, e vîrsta, gagico, toate cred asta, că vor fi iubite pînă la adînci bătrîneți, că nu vor avea celulită niciodată, cînd, de fapt, toată povestea, dacă nu ai bani și nu trăiești la hollywood, și n-ai nici un boșoroguț să te scoată la aer, durează între 5-10 ani. Dar asta o cred doar fufele care nu au altceva în cap decît ”look”-ul și au impresia că se înțeleg din priviri cu unu ale cărui personalitate, temperament și caracter habar nu au cu ce se întind pe pîine, doar languros pe tejghea. E o chestiune de bun simț să nu insiști să joci pe cărbuni încinși cînd nu te țin tălpile, e o chestiune de bun simț să nu te crezi un fin sau o fină cînd ai atitudini de țăran/că în călduri.

În general, nu e bine să rîzi de oameni, cu atît mai grav să rîzi de cel care a rezistat în tranșee ca să ai tu o viață liniștită, crezînd că aventura e să mori de foame și pasiune înseamnă să plimbi pudelul pe plajă.

Haidi, canım, întotdeauna ești liber pe spinarea altuia.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.