Prima ședință de Consiliu 2016 – Consiliul s-a constituit. Surpriză – cuvîntul de ordine

Cred că este dreptul fiecărui cetățean din Medgidia să afle care sunt ”jocurile” celor pe care i-a ales și dacă aceste ”jocuri” sunt în interesul lui. Pas cu pas, ședință cu ședință.

Hinturi

Primarul de azi, Valentin Vrabie, deși n-are un temei legal propune un viceprimar, cel care s-a tot vehiculat pe ici pe colo, tînărul hoge Ozgun Arslan. Discursul penetrant și cu lipici la nevestele iubitoare de telenovele sună așa: ”pentru că miercuri vine un investitor străin din Turcia care bagă 60 milioane de euro în spitalul din Medgidia propun să am la întîlnire un viceprimar tătar”. (O logică superbă – dacă găsim un investitor german, dați sfoară-n țară poate găsim un german, ceva, care locuiește în Medgidia). În Consiliul Local însă, un consilier PSD, Narcis Ion întreabă: ”Cum se numește acest investitor, să-l știm și noi, totuși, așa e frumos, dacă dă atîția bani să-l pomenim și dacă chiar îl aduceți votez de-acum încolo toate proiectele dvs.” Răspunsul primarului Vrabie: ”Vreți cu nume și prenume? Surpriză!

Traducem: abureală!

Butnaru de la MPM spune: Nu sunt de acord cu acest troc: o să vină investitorul fără nume, propus de un primar care n-are temei legal să propună un viceprimar.

Se caută temeiul, se caută, se caută, nu se găsește, M10 sare în ajutor, propunem noi viceprimar Ozgun Arslan.

Primarul Vrabie se înfoaie puțin: ”o să vadă cetățenii orașului Medgidia că nu sunteți de acord cu investitorii!” Ba suntem, dom`le, că nu suntem tîmpiți, dar cînd e vorba de afaceri și investiții, cei care învîrt milioane de euro pe degete nu se uită la etnia viceprimarului, să fim serioși, chiar dacă sunt turci!

Rămîne, deci, să alegem viceprimarul dintre acest tînăr hoge tătar Ozgun bey și dl Dumitru Păun de la ALDE. Primarul își învîrte ochii prin încăpere: nici o altă propunere? Nici o Luminiță, nimic? Un moment de panică. Nu mai iese, dom`le, numărătoarea!

Cînd nu iese ceva se cere o pauză de cafea, țigară, pișcot.

Ca să nu mai lungim ședința, deși voturile s-au negociat pînă-n ultima secundă, votăm după cafea.

Rezultat: 12 voturi anulate, 6 Păun și 1 Ozgun. Surpriză! (cuvîntul de ordine al acestei ședințe extraordinare în care toată lumea vrea bunul mers al cetățeanului din Medgidia).

Întrebări: Ce s-a întîmplat cu voturile dlui Ozgun? Unde au dispărut? În neantul anulării? Păi ce vor spune acum cetățenii orașului Medgidia, dle Vrabie? Nu vă mai interesează investitorul din Turcia, prietenia dintre popoare etc.? Vă deziceți de ea la prima socoteală? 60 milioane de euro? Spitalul? Locurile de muncă? Sau dăm iar vina pe politică și pe consilieri?

Ce iese însă în evidență și-mi pare rău c-o spun pentru turco-tătari: că și-au luat-o big time în freză. O primă promisiune a fost încălcată, cea făcută comunității turco-tătare în fața căreia noul primar al orașului Medgidia a promis sus și tare că le va scoate un viceprimar. A încălcat-o în momentul în care și-a pus consilierii de la M10 să anuleze voturile (adică să nu voteze cu omul propus chiar de ei) și în felul ăsta nu s-a întrunit numărul minim de voturi, prin care municipiul Medgidia putea avea viceprimar la ora asta și ne puteam apuca de treabă cu toții.

Contorizăm, deci, prima promisiune încălcată din lungul șir ce va urma.  A doua mare păcăleală a lui Vrabie apoliticul, anume aceea că partidele să tacă (ele nefiind, pesemne, formate din oameni, ci din spițe de bicicletă) și să vorbească independenții.

Ce se află în spatele acestei manevre? Interesul cetățeanului în nici un caz. Să ne aducem aminte de prietenia dintre Odor Marian și ”dragă Vali” și cît de frumos au colaborat ei in minunatele comisii unde s-au întîlnit. Dacă aplicăm și ”pansamentul” prezenței fostului primar Marian Iordache la învestirea lui Vrabie în funcția de primar, tabloul este complet.

Medgidienii își vor primi răsplata unui vot imbecil pe care l-au dat. Și un alt vot și mai imbecil pe care nu l-au dat. Să nu uităm că 49% dintre medgidieni NU au ieșit la vot. Acestea sunt cifrele, chiar dacă dl Vrabie crede în continuare că a fost votat cu 60%. Vocea Medgidiei este și vocea celor care au tăcut.

Mai cad multe perdele? Așa de repede?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.