Unghii, unghii, mii de unghii

unghii2Nu vă speriați, nu sunt unghiile mele. Nu m-aș transforma în veci în papagal – și în niciun caz n-aș începe cu unghiile. Nu o să-nțeleg în veci de ce discuțiile despre unghii sunt atît de interesante între femei – cînd se apucă să vorbească despre unghiile lor o țin langa așa vreo 3 zile, așa că deschid și eu una aici, poate mă dumiresc. Nu știam nici că există o modă, un fel de delirium unghium tremens. Anul ăsta cică se poartă unghiile mici și rotunde. Poate de-aia își fac unele într-o disperată veselie reclamă la unghiile lungi, alea puse cu gel nu știu de care și cu 7000 de floricele pe ele, plus pietricele și mult tam tam. Ca să nu mai pomenim de orele pe care le petrec femeile înțepenite pe scaun să li se șlefuiască, arcuiască, modeleze și picteze o afuristă de unghie (+ celelalte 9). Nu le mai punem la socoteală și pe alea de la picioare, că bănuiesc c-o fi o modă și la pedichiură. Chiar în seara asta citesc la o tipă pe facebook despre nu știu ce tipsuri de unghii, wtf is alea nici nu vreau să știu, dar toată lumea care comentează pare al dracului de bine informată. iar alta anunță tot pe facebook  “In atentia clientelor!! In perioada 31 Mai – 6 Iunie voi fi plecata intr-o tabara de unghiute pt a invata noi tehnici de decor.” Jeeez, există și tabără pentru așa ceva. Semn că lumea femeilor e mereu surprinzătoare.

Pe urmă îmi sar în ochi niște poze cu niște gheare de-astea puse și pictate în toate culorile curcubeului și lucioase pe deasupra de zici că au mîncat curcan fript cu mîna și au uitat să se șteargă. E chiar scîrbos. Pe bune bărbații chiar apreciază o femeie care se apropie de ei să-i mîngîie ca și cum doar ce s-au ridicat de la masă? Dacă aș fi bărbat și s-ar repezi una de-asta la mine, aș avea mai degrabă impresia că vrea să mă mănînce și pe mine.

52npvCe s-a întîmplat cu manichiura simplă sau franțuzească? Sau se cîștigă mai bine atunci cînd prostești o femeie să stea 5 ore pe scaun ca să iasă cheaună de cap și cu niște gheare unsuroase numai bune de ieșit, chipurile, în lume cu ele? Sau așa te poți agăța mai bine de gîtul unui bărbat, iar acela, de frică să nu-i scoți ochii sau să nu-i smulgi beregata, te ia de nevastă?

Și, domle, toate-și pun numele pe pozele cu unghii, de parc-ar fi Rembrandt! Calmați-vă, sunt doar niște unghii oribile.

vă rog să-mi spuneți de ce trebuie să te duci într-o tabără ca să faci așa ceva? Ce femeie normală la cap își dorește să fie, dacă nu papagal, atunci gărgăriță combinată cu cireașă?

10342405_849047841848063_125044824332009488_n

3 Comments

  1. DA fata draga, exista tabere, seminarii si cursuri pentru asta, si nu pentru a te transforma in papagalita sau gargarita, ci doar pentru ca este un job, un hobby sau o arta . Asa cum unele prefera coafurile extravagante sau machiajele stridente in mijlocul zilei care le fac sa para niste “bordeiste”, la fel exista fete care isi poarta unghiile ca pe niste bijuterii , cu bijuterii aplicate pe ele, pietricele, picturi …samd. Pana la urma este alegerea fiecareia .. si mai e vb-aia … baba sufera la frumusete! o stii? ehh fata draga , pentru marea majoritate a femeilor, asta este frumusetea ! Iar vis a vis de modele si de ce s-a intamplat cu clasicul french … ehheee…. clientul nostru stapanul nostru … daca ea cere sa se faca papagal sau colibri.. e banul ei , ea plateste, noi executam! 😛 oricum misto articolul tau. Ce-ar fi sa scrii si despre pitzi alea care ii maresc buzele ca barbatii sa sarute colace de wc sau “niste labii ca doua gogosi de la dunkin donuts.” Succes draga Zully

    Like

    1. da, asa este, fiecare cu alegerile ei. oricum mie mi se pare ca manichiuristele au o rabdare de inger si, de cele mai multe ori, dau dovada de o creativitate iesita din comun. jos palaria pentru asta. 😀

      Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.