Life Is the Name of This Game

10559885_665588270187760_1992612270576007443_n“Pătimiri ale femeilor în vremea reginei Margot” (1553-1615) – din cînd în cînd mai răsfoiesc documentare, asta cu pătimirile a fost o perioadă potrivnică femeilor, de parcă acum s-au schimbat prea tare vremurile. O fi dispărut tortura fizică, dar acum există discreditarea și jocul psihologic. Exista și atunci, dar nu la așa nivel mic.

****

Să iubeşti curat devine lux, fraților, să spui “vreau să fii femeia mea” este o teamă atît de mare pentru bieții bărbați ai zilelor noastre, că intri într-un hazard al relaţiilor atît de greşit înţelese că numai să ieşi din ele te duce la balamuc. Vai, dar ce ne facem? Ce ne facem? Ce ne facem, dom`le, ce?

“Love me tender, love me sweet” e ceva ce nu intră în regulile masochiştilor. “All I want is you”, nici nu se pune problema, mai ales în cazul seducătorilor de profesie (dar pe unde-or mai umbla și ăștia că n-am mai văzut demult unul), iar “When You love a woman tell her that she`s really woman” nu se poate povesti nici într-o mie de poveşti cît timp ai ochii în 7 direcții pentru 7 surogate cu chip de porţelan care pozează în și se cred Mata Hari, fără să aibă habar cine a mai fost și curva asta. Rămîne să ne adaptăm, sau să patinăm cum ştim mai bine. La ce… nu se știe.

Dar … să intri în viaţa cuiva, cu buzunarele pline de prejudecăţi, iată cea mai scurtă cale de a o da în bară. Ziceam și eu așa, just in case… Mai devreme sau mai tîrziu, judecăţile de valoare se transformă în certitudini, că tot le cauţi cu atîta sîrguinţă, n-ai cum să te pui nici în cap să demonstrezi contrariul, și e pierdere de vreme, my friend. Mă gîndesc acum la o şleahtă de potăi lezate profund că o femeie nu dă doi bani pe ei, indiferent de catastiful ei sexual.

Sigur că ipocrizia se manifestă docil la cei mai frustraţi de aceste subiecte delicioase, dar dacă sunt doar discuţii şi ăia nici măcar nu se pipăie, atunci chiar este o problemă. Care este motivul? De ce să ai discuţii cu tentă sexuală, dacă tot sunt nevinovate? Ca să-ţi gîdili nişte impulsuri primare şi să sari apoi în braţele iubitului? Neah, ar fi prea simplu… Just for fun? Ca să mai treacă timpul? Trebuie să fii nebun/ă… Nu-i mişto că doar unii pot să vadă mai departe de atît? Păi deja e selecţie. E masonerie. E spălare de creieri. E vînare de vînt…

act likeCa s-o scurtez, judecata de valoare e gata şi o iau unii cu lopata, dar nu pentru a face săpături, ci pentru a se sprijini moral pe ea, de parcă i-ar durea vreun picior sau ar fi betegi. Ditai băţu` înfipt în fund. Stăteau cu ochii în pămînt, io îi scrutam intens să găsesc piatra filozofală din capul lor şi vedeam doar coșurile și jena… aproape că puteam să desenez un gînd, gîndul ăla al lor mofluz, ofuscat, deranjat de propria prostie.

****

O femeie este periculoasă numai cînd a izbutit în viaţă pe barba ei. Nu contează că cicatricea de sub barba va rămîne pe toată viaţa. E semn de bună purtare. Şi mai ştiu că proiecţiile care se fac asupra-i ajung într-o zi să-i facă mai mult bine decît rău. Nimic nu mă va face să rîd în hohote decît propria mea viaţă rostită de alţii. Ultima bîrfa că vreau să-mi fac culcuş în cuibul unei bufniţe. Şi bufniţa îşi ia măsuri de precauţie. Nu înţeleg de ce, fiindcă oricum am chakrele echilibrate.

Life is amazing, just play it.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.