El Grande Futadore Ratatu

ImageMă uimesc uneori nişte femei de nota 10, cu mintea brici, cu slujbe de invidiat, care stau la mîna sau la cheremul unor idioţi, genul ăla de bărbaţi care nu pot să stea liniştiţi dacă nu-şi verifică „bijoux”-urile din cinci in cinci minute să nu cumva să le răpească extratereştrii sau o fac uneori ostentativ ca să cadă pe spate alte deştepte. În anumite reviste de foarte proastă calitate – şi e plină lumea acum de ele – se spune că un astfel de gest e mare semn de virilitate. Numai chestia asta şi aş da afară imediat o proastă cu aere de scriitoare care spune astfel de inepţii despre unul care cel mai probabil e plin de lăţei şi nu ştie cum să se scarpine mai repede şi să-i mai deranjeze şi pe ăia din fiesta lor.

De obicei, ăştia sunt total lipsiţi de maniere, n-au citit o carte în viaţa lor (şi se mîndresc cu asta, evident), le lasă de izbelişte pe iubitele lor cînd le e lumea mai dragă – şi nu le e niciodată acestor masochiste lumea mai dragă decît atunci cînd în sfîrşit ratatu în cauză a reuşit să-şi ţină o promisiune, să vină la timp la o întîlnire sau să-şi ia dracului mîna de pe propriile ouţe.

Deci, pe bune, eu nu le înţeleg. O fi iubirea oarbă, dar nici chiar aşa. Dacă nu se gîndesc la imaginea lor de dame bine, că doar pentru asta s-au pregătit toată viaţa, mai cinstit ar fi să se facă starlete porno decît să umble cu limba scoasă după un astfel de specimen.

V-am spus că fac naveta Medgidia-Năvodari? Whatever… Nici nu ştiţi cîţi El Grande Futadore rataţi de-ăştia fac naveta şi ce şmecheri sunt ei pe telefoanele lor cu gagicile din dotare. Sigur, dacă era ceva mai mult de capul lor, nu se umileau ei să facă naveta cu toţi proştii, ar fi fost cel puţin şoferi de autobuz sau microbuz sau buburuz. Ceva acolo, să pară că ei conduc măcar o maşină, dacă nu lumea. În fine…

Te fac părtaşi imediat la viaţa lor sentimentală execrabilă. Astfel, afli fără să vrei, exact cînd crezi că ai şi tu un minut de linişte şi poţi admira minunăţiile naturii de pe fereastra murdară a microbuzului, îl auzi pe ratatu în cauză că „dacă nu-şi găseşte cămaşa călcată pînă vine el acasă, jar mănîncă” sau „mă duc la ailaltă că nu mă mai înţeleg cu tine”, pe urmă o auzi pe consoartă cum urlă în telefonul ăluia „boule, cretinule, curvarul dracului”, iar el rîde cu gura pînă la urechi „potoleşte-te, iubito/pisi/fă, că te faci de rîs” şi tot aşa…

Dar cel mai mişto e cînd sună ea o prietenă şi i se plînge ăsteia sau i se laudă (nu-mi dau prea bine seama) că ştie cu cine o înşeală şi că s-a împrietenit cu respectiva pe facebook şi o urmăreşte să vadă cînd se întîlneşte cu El Grande Futadore al ei. Eventual să-i prindă în flagrant ori ceva pe-acolo. De cînd s-au prins ele că emisiunea lu` Ernest e o făcătură şi-au luat viaţa sentimentală în dinţi şi se comportă ca nişte mici herculi poirot în căutare de hoţi.

ImageNevoia asta a femeilor care vor să-şi cunoasca rivalele şi să se “împrietenească” rapid cu ele, ca să le ţină sub observaţie, ca să le dejoace nu ştiu ce planuri şi strategii, n-am avut-o niciodată, dar m-a distrat mereu bătaia pe bărbaţi. O, da, şi încă ce bărbaţi! Îmi închipui cu milă cum îşi consumă nervii şi energia făcînd pe spionii şi controlînd prin buzunarele lor bilete sau facturi de care ele nu ştiu, prin telefoane mesaje de amor, pe cămaşă urme de ruj, pe piele parfumuri străine, cum nu dorm nopţile aşteptînd semne de mare amor… and all that bullshit.

Sunt atît de multe alte lucruri importante în viaţă de făcut, văzut, aflat, iar femeile se opresc la cel mai mare sentiment consumator de energie: iubirea pentru un futador, şi încă unul ratat! Păi dacă eşti femeie de nota 10, ia-ţi un bărbat de nota 20. Nu trebuie să fie cel mai frumos sau cel mai bogat, dar dacă în loc să-ţi scuture mîna atunci cînd faci cunoştinţă cu el, ţi-o sărută galant, dacă în loc să te lase să-ţi cari bagajele, îţi sare în ajutor şi te lasă doar cu poşeta în mînă, dacă vorbeşte cu chelnerii, în loc să-i apotrofeze dîndu-se astfel cocoş, păstrează-l, fato! E de modă veche şi o să ai numai surprize plăcute. Ori, ştii ce se zice: surprizele plăcute devin amintiri de neuitat.

Şi cu asta, basta, deschid blogul ăsta pe anul nou cu aşa subiect că m-am săturat de fete care se desconsideră pînă într-atît încît fac jocul acestor bidivii.

3 Comments

 1. Problema e ca pe zi ce trece ne degradam din ce in ce mai mult… superficialitatea, prostia tine loc culturii mai nou… Astfel de specimene precum “El Grande Futadore” ajung exemple de reusita si modele de urmat pt generatiile mai tinere ce vin din urma si ne vom trezi intr-o buna zi inconjurati de astfel de lume… Dar eu nu m-as rezuma doar partea masculina a problemei si as trece granita la dragele noastre reprezentante ale sexului frumos… “Izvoarele feminitatii” au devenit niste necioplite care nu au invatat inca sa silabiseasca cuvantul “iubire”. Sarmul, farmecul si misterul unei femei de alta data s-a transformat in grosolonia, pudoarea si vulgaritatea pitipoancei din ziua de azi. Cum sa mai dezbraci o femeie cu privirea din moment ce ea e oricum aproape goala. Sunt de parere ca lipsa culturii ne dezumanizeaza iar efectele ei se resimt in comportamentul indivizilor…Cu drag ex-colegul tau : Adrian Corchie. Mult succes cu blogul !

  Like

  1. pai draga Adi, suntem deja inconjurati de astfel de specimene, si nu stiu a cui o fi vina, ca am incercat sa aflu si am tot scris despre asta. mai putin despre pitipoance, consider ca le acorda destula atentie unele ziare si reviste ca sa le mai acord si eu, ca sa nu mai vorbesc de asa zisele emisiuni de divertisment. prefer sa scriu despre intimplari minunate si oameni deosebiti. din cind in cind insa mai sar calul cu astfel de exemple pentru cititorii mai vechi ai blogului care-mi reproseaze de vreo doi ani incoace stilul cumintit, haha.

   anyway, lasand la o parte discutia asta, sper sa ne mai revedem si-ti urez multa bafta in noua ta slujba/ in noul capitol din viata ta. 🙂 va fi bine, ai incredere in mine, ca ma pricep 🙂

   Like

  2. Iti multumesc Zully si eu sper ca ne vom mai vedea…e bine ca ti-am descoperit blogul pt ca nu stiam de el… O sa-l citesc cu placere…

   Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.