Poveşti de Crăciun şi o altă echipă minunată din viaţa mea

cop_cel mai frumosO nouă apariţie editorială la Editura Cartea Daath Publishing House. Prima carte cu CD, scrisă de mine şi ilustrată de Eduard Radu Ilie.

Povestea „Măgăruşului Laur cu coama de aur” a fost scrisă în 2004 şi s-a dorit încă de-atunci a fi o mică scenetă pentru copiii cărora le place să se joace de-a animalele la concursuri de teatru. Deşi abundă de personaje simpatice, precum Moţ Căpitan, cel mai înfoiat curcan, sau Chiţa Măgăriţa, mămica lui Laur, cu coama de aur, povestea poate fi urmărită fără probleme de copii, datorită stilului curgător, plin de rime. Istoria înduioşătoare a unui măgăruş care renunţă la coama lui specială pentru a-i face de Crăciun o bucurie unei fetiţe, care nu şi-a mai văzut mama de ani de zile, a văzut lumina tiparului după 8 ani de când a fost scrisă. Este, de asemenea, şi o idee pentru învăţătoarele care predau la clasele I-IV, care-şi doresc să facă scenete pentru părinţi la serbările şcolare şi să implice cît mai mulţi elevi din clasă. O fermă a animalelor plină de personaje care sporovăiesc, se bucură, se înfoaie, latră şi miaună, au păreri şi-şi expun ideile în cel mai inimos grajd din cîte au fost inventate vreodată. Şi iată cum, în preajma Crăciunului, se adună într-un spirit toate fiinţele dintr-o gospodărie. Măgăruşul Laur, Chiţa Măgăriţa, Bora Căţelul, Moţ Căpitan şi Zvâc Motan, cerul, luna şi Fecioara Maria împlinesc o minune. Această poveste versificată este interpretată pe cd-ul conţinut în carte de actorul Liviu Chiţu.

„Cel mai frumos dar” este povestea care dă titlul noii cărţi de Crăciun apărute la Editura Cartea Daath şi este tot una dintre poveştile mele, scrisă acum 10 ani. Şi care ar fi, mă rog, cel mai frumos dar pe care i l-ai putea face cuiva, mai ales cînd vrei să-ţi bucuri părinţii? Nu ne-am gîndit niciodată prin ce-ar putea trece micuţii noştri în căutarea darului perfect pentru noi şi pe unde ar putea căuta sfaturi bune. De Crăciun intră şi copiii în priză şi vor să fie moş Crăciun pentru cei dragi.

copertaCe iese de-aici? O carte năstruşnică şi vioaie, cu doi prieteni, Eliza şi Iustin, care vor găsi într-un final, după multe căutări, darul perfect. Eliza şi Iustin sunt prieteni cu vrăbiuţa Luluţa şi cu Iepurici Bombănici. În Ajun de Crăciun, cei doi copii fac echipă pentru a găsi cel mai frumos dar pentru mamele lor. Interpreţii personajelor acestei poveşti sunt actorii Aida Avieriţei şi Liviu Chiţu. Iar povestitorul, nimeni alta decît Daniela Maria Marin, editorul cărţii.

Ilustraţia grafică: Eduard Radu Ilie

Ilustraţia muzicală: Ioan Gyuri Pascu

O echipă minunată, nu-i aşa?

Cartea „Cel mai frumos dar” se vinde cu CD. Ambele poveşti pot fi ascultate, atunci cînd noi, părinţii, suntem prea obosiţi să le mai spunem. Acum o echipă minunată de actori dau viaţă personajelor, împrumutîndu-şi vocile talentate, şi spun povestea în locul dvs.

Cartea poate fi comandată la Editura Cartea DAATH Publishing House la office@edituracarteadaath.ro, editor@edituracarteadaath.ro, cartea_daath@yahoo.com şi poate completa colecţia de poveşti a copilului dvs.

http://www.youtube.com/watch?v=tBNT_uGNtwc

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.