Adevăr sau minciună

la mare la soare Întrebarea zilei: cum de nu se plictisesc unii de atîta falsitate?
Azi îmi pun această întrebare că azi am citit nişte chestii care miros a înşelăciune, în schimb dau pe dinafară de înţelepciune. S-ar părea că toate tîrfele de pe planeta asta au ceva de zis. Platitudini fără sfîrşit. Stau pe cele mai bune canapele, şi-o trag în toate poziţiile, nu îmbătrînesc niciodată, nu le cade părul din cap, au bani cît să nu facă nimic toată ziua decît să-şi pună părul pe moaţe şi să se îngrijoreze după o noapte de sex chinuit cu vreun boşorog că nu le mai stă bine coafura, au prietene fabuloase desigur, sunt amantele oricui le păcăleşte cu un suc şi se mint că altă viaţă nu vor – alta nu e,fato! – îşi înşiră casetele de bijoux-uri, de te doare mintea, zici că ar fi cel puţin Liz Taylor şi se jură că totul e adevărat. Ca să le credem, îşi trag un blog ca să se laude. L-au tras demult, sunt ani deja de cînd îşi tot coafează realitatea. Probabil că nu toate lucrurile se aranjează în viaţă ca în Sex&the City, care era totuşi un film, ce să-i faci.
Traducere: În spatele anumitor rînduri, un ochi atent poate citi povestea unui om foarte trist, care nu ştie cum să mai iasă din această tristeţe decît minţindu-se în continuare. Un cerc vicios.
Ştiu, o să mi se spună din nou că sînt intransigentă. Tot aud chestia asta de pe la 18 ani. Mi s-a părut că e ceva în neregulă cu mine atunci, suna groaznic din gura prietenei mele de-atunci, o sfîntă, un înger care tolera atît de multe… ca mai tîrziu să n-o mai tolereze bărbatul. A cause de prea mulţi amanţi. Recunosc că m-a şocat atunci ce poate face o sfîntă în lipsa soţului. Nici acum nu cred că mi-a trecut.
Mira-m-aş ca şi „curvuliţele” astea de pe net care se dau drept femmes fatales, fără să ştie exact ce înseamnă aşa ceva, să nu fie altceva decît nişte femei divorţate, care-şi cresc singure copiii, abia dacă le-ajung banii şi timpul să plătească facturi, dar ele dau imaginar din craci de n-ai văzut aşa ceva şi se plimbă numai pe la Monaco sau Monte Carlo.
Posibil răspuns: Facem orice ca să supravieţuim emoţional catastrofelor ambulante care suntem. Iar cea mai simplă cale este să (ne) minţim.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.