Ciupitorii, slujbele şi ceva relax

Pentru Laurentiu n-am reușit să strîng decît 300 lei, poate c-ar fi fost mai mulți, dar în timp ce intrau banii într-un cont pe care nu l-am folosit decît pentru această campanie, am aflat că băncile iau comisioane de încasare, chestie care m-a cam pissed off, nu cred că există nicăieri în lume așa ceva. cum nu există nici comisioane că-ți verifici suma din cont la bancomat (în Spania sau în Dubai, de pildă, unde-am avut conturi nu se întîmpla asta), dar în România se ciupește de oriunde și nici un sistem nu se simte bine pînă nu se bucură de mărunțișul altora. Bine c-am mai aflat ceva luna asta. Plus bonusul că se vor mări comisioanele. De ce nu mă mir?

Vă mai dau un link despre slujbele scriitorilor. Apropo de asta era să devin bibliotecară săptămîna trecută, dar pe urmă s-a mutat discuția pe primării, pe alegeri electorale, ceva foarte complicat, chestie care m-a plictisit din start și am renunțat. Mai bine mă uit la filme, deși nici timp de asta nu am. Am pregătit totuși o selecție de 50 de filme tonice cu care v-ați putea umple toată luna aprilie.

Altfel, văd că toată lumea s-a apucat de gătit, ceea ce oricum e mai bine decît să se apuce de bîrfit. Mă-ntreb dacă mai sunt secrete de aflat. Bineînțeles că urmăresc și eu Masterchef, am devenit chiar fan, cel mai mult îmi place partea cînd concurenții dau replica ”dar eu chiar gătesc bine, însă nu știu ce s-a întîmplat”. Eh, ce să se întîmple… under pressure te mai părăsește norocul, asta s-a întîmplat. Şi pe urmă vine partea cu milogeala, ”vă rog, n-o să vă dezamăgesc”.

Cam atît, deci nimic interesant. Am rămas în urmă și cu cititul. Bookclubul de anul ăsta e un fiasco total, nici celelalte din anii trecuți n-au fost cine știe ce, dar anul ăsta am primit niște cărți special scrise pentru a te demotiva să citești. Firește că și recenziile – dacă pot numi rezumatele alea recenzii – mai degrabă părerile acelea strofocate despre cărțile primite mă fac să cred că au fost compuse într-un supersictir. Cele mai hazlii sunt cele în care se amestecă psihologia personală gen ”nu știu alții cum sunt, dar eu…” cu borșul din carte. Ei bine, nu vreau să știu cum ești tu, vreau să știu cum e cartea sau dacă merită să mă apuc de ea.

Totuși am descoperit azi un blog de carte și film. E foarte bun, chiar merită să-l răsfoiți. Pentru partenerii mei de bookclub, dragilor, cam așa ceva voiam, să aflu chestii noi, să-nvăț ceva interesant, să mă seduceți cu cărțile voastre. Așa o apatie față de ele mai rar mi-a fost dat să văd, de parcă ați început treaba asta dintr-o mare obligație, nu într-un mare entuziasm. Asta e, viața e grea, cititul şi mai şi…

I`m out. Mi-ajunge atîta blogăreală pe luna asta.

5 Comments

  1. multumesc frumos de mentionare 🙂 *de parca pot multumi urat:P . ironia e ca mi s-a reprosat ca scriu prea laudativ despre cartile/filmele de care pomeneam in blogul meu. eu stiu ca scriu cum simt si sunt constienta ca sunt la inceput de drum, de blog. sper sa ma citesti in continuare si sa-ti si placa. in alta ordine de idei, Iris e tare frumoasa, are niste ochi albastri si-o gurita…sa-i mananci, nu alta..sa-ti traiasca si sa umpli de prospetimea ardeleneasca:)

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.