Update Mala Hierba

De vreo lună nu fac altceva decît să răspund la mailuri, să corectez texte, să traduc și să țin legătura cu oamenii de-aici. Pe 15 martie împlinim 3 ani, dar abia luna trecută i-am dat drumul cum trebuie. Și iar a început nebunia. În toată luna asta, singurele articole pe care le-am scris au fost cele pentru playboy și micul anunț pentru Laurențiu, o campanie pe care am pornit-o acum 1 săptămînă, cred, și sunt surprinsă să constat cît de greu se urnește. Adică pînă acum am trimis abia 12 colete. Mulți scîrțari mai are țara asta, ar sta cu ochii în tv și ar fuma 2 pachete de țigări pe zi, dar n-ar da bani pe o carte pentru copilul lor (care apropo costă cît un pachet de țigări) și asta prin bunăvoința mea, că am redus la jumătate prețul cărții (am zis hai treacă de la mine, preț de criză). Păi dacă doctorii dau sentințe de genul ”ei și ce dacă, lasă că faci tu alt copil, de data asta sănătos” (cam așa ar suna o replică cinică), ce pretenții să am de la amărîții care abia-și tîrăsc zilele de la un salariu la altul.

Surprinzător totuși, azi am fost sunată de o doamnă pensionară căreia îi ajunsese coletul. Îmi spun că unii oameni dau și mai multă valoare unui gest prin felul lor de-a fi și mergem mai departe. Apropo de Tv, de cînd am schimbat rcs/rds cu upc (după 5 telefoane, 10 explicații, 3 vizite și la final o ceartă cumplită cu idioții de la rcs – nu cred că am fost niciodată atît de spontan de răutăcioasă pe cît am fost cu acești cable guys) am uitat ce sunt alea știri. nu mai știu ce se întîmplă în țară și culmea e că n-am murit dacă n-am aflat ce bășină a mai tras nu știu ce vedetă. în schimb am descoperit Fine Living și mă uit inclusiv la reluări. dorm 4 ore pe noapte. am revenit la țigări, rezist cu cafea.

am început luna pe Amazon cu prima mea carte publicată în America. am continuat-o punînd diacritice și titluri interviurilor Monicăi, avem unul despre aventurile Alinei în Cambodgia, Vietnam și Japonia, unul despre Ada Cartianu, scriitoare și artist plastic, o prezentare a lui Mihai Țenovici, ilustratorul meu de la Căpsuni si Legendele Apelor, un anturaj de să-l dai dracu și nu altceva și mai cotrobăiți și voi pe-acolo să vedeți ce și cum. Mai sunt și vreo două concursuri, unul în urma căruia să vă curățați dinții la Dental Care, altul să cîștigați o cină în doi.

Îmi doresc și eu puțină eleganță în viață, asta e tot ce-mi doresc.

Dar desigur, asta înseamnă mult. 

Iar mult nu e niciodată destul.

4 Comments

 1. Nu mică mi-a fost mirarea când am citit azi că răspunzi tuturor celor care-ţi scriu pentru cartuliile-donaţii. Credeam ca le trimiţi direct pentru că mie nu-mi raspunsesei nimic şi apoi eu am trimis direct adresa, aşteptam coletul, imaginându-mi că întârzie din cauza numeroaselor solicitări. Dar se pare că doar îmi imaginam că am trimis comanda pentru că nu găsesc nimic în “Sent”. Si mă simt foarte prost.

  În ziua când am trimis mailul către tine mi-am anunţat soţul că “am comandat 2 cărţi – una pentru Bubu şi una pentru prietenul lui, David”, nascut in aceeasi zi cu el, acum 3 luni si ceva. Urma sa ne viziteze in cateva zile si speram sa ajunga inainte pentru a i-o oferi cu ocazia asta, oferit insemnand sa i-o asezam in scoica si sa facem o sesiune de poze din care el sa afle candva cum a primit prima lui carte. Deasupra ciorbei aburinde i-am spus lui Iubu povestea lui Laurentiu si, probabil mai ales pentru ca suntem proaspeti parinti, i-au incoltit lacrimile. Ii povesteam ca Laurentiu este un copil vesel, deosebit de dragalas si ca ai senzatia ca este o problema cu pozele si nu cu el, pentru ca pare de neconceput ca acea fiinta micuta si inocenta sa fie lipsita de una dintre manute. Cand i-am vazut lacrimile m-am impotmolit in poveste si mi-am fixat privirea printre legumele taiate cubulete, pentru ca imi dadusera si mie lacrimile si eram sigura ca daca lacrimile noastre s-ar fi vazut intre ele, ne-ar fi podidit un plans cu sughituri. Pe urma ne-am consolat cu ideea ca Laurentiu are niste parinti minunati pentru ca in tara asta de tampiti nu era imposibil ca la propunerea “nu-l luati daca nu considerati ca n-a iesit destul de bun” sa se fi raspuns cu “a, nu stiam ca e o optiune, bine ca ne-ati spus”.

  Am trimis mailul de comanda intr-o pauza intr-o noapte, sub forma unei mici glumite absurde, cum ca vreau o carte pentru Laurentiu si una pentru ca oricum ma gandisem sa o cumpar. Pe urma m-am uitat pe un site si am vazut ca pretul de vanzare normal este 31 ron, adica dublu, adica prin aceasta actiune ii faci lui Laurentiu un cadou, dar si noua. Apreciem 🙂

  Like

 2. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere
  35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ameteli .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  Like

 3. am citit mesajul dvs. si-mi pare rau ca familia dvs este nevoita sa treaca prin asa ceva. o sa ma gindesc la ceva si-o sa iau legatura cu dvs. stiu ca sunteti presati de timp cu totii, dar va trebui sa mai asteptati putin fiindca voi fi rupta de internet si de biroul meu vreo 2 saptamini, cind imi va fi imposibil sa scriu chiar si un mail.

  va multumesc pentru intelegere si multa sanatate.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.