Băseștii (or Black Friday for Mr. President)

Pe mine Băse m-a scos din sărite de vreo două ori, și, ca de obicei, după ce cineva reușește să mă enerveze ca lumea de cel puțin două ori, în niște chestiuni care mă afectează direct, poa să facă după aceea orice, binele suprem, la o adică, de-gea-ba!, părerile mele nu se mai schimbă. 

 

a fost faza cu ”n-aveți decît să plecați din țară, că de-aia am intrat în UE”, fază care i-a pissed off pe mulți, și mi se pare că chiar eram plecată din țară, dar tot m-a enervat. vorbea de parcă se dăduse liber la proștii de pe tarlaua lui, că pe el oricum îl durea la bască de ce se întîmplă cu toți oamenii pe care-i conduce. un astfel de discurs arogant e o greșeală colosală pentru un președinte, nu poți să fii chiar atît de prost și să-i spui neamului tău, printre care și votanții tăi, că n-au decît să plece. pentru că nimeni, de fapt, nu vrea să-și părăsească familia, prietenii, casa, slujba etc. nimeni nu vrea să-și rupă rădăcinile de bine. nimeni nu pleacă de aventurier, ci că nu-i ajung banii, plapuma, e scîrbit de rahatu din țară, de ghioarlele de cîini, de gropile din drum, de munca pe care ti-o fut altii mai smecheri etc., nu le mai enumăr, că le știm bine cu toții, mai puțin unii dintre cei care s-au cărat deja demult și se uită acum la noi de sus, așa, arogant, avînd impresia că problemele din țară există pentru că sîntem noi puturoși și nu vrem să muncim, nu pentru că nu ni se respectă drepturile. da, da, mai sînt de-ăștia care gîndesc așa, m-am lovit de ei, chiar peste granițe fiind, uitînd că și ei au plecat tot de bine ce-o duceau, drept pentru care se poartă ca niște parveniți și nu știu de unde dracu își permit atîta aroganță.

am întîlnit stilul băsist la astfel de oameni, cu ei ar da bine în poză președintele țării. ce-ar fi să se care el de-aici, să se ducă la viena, să se trateze de grandomanie sau să i se facă un implant pe chelie? cum se votează, așa se și dezvotează, domle. de pildă, replica cea mai tare care m-a făcut să renunț la o prietenie de 14 ani, a fost aceea în care o doamnă bine (bine, pe dracu), una din acele doamne bine care la volan fumează musai doar ca să arunce cu chistocul țigării în capul altora, și anume: ”hm, numai cine nu vrea n-o duce bine”. desigur, dar tot atît de adevărat este nu toată lumea vrea s-o sugă sub birouri, ci unii chiar vor să muncească. cam asta e diferența. una destul de mare, zic eu.

a doua și cea mai tare replică, după părerea mea, a lui băsescu a fost cînd la o recentă conferință de presă s-a rățoit, așa cum numai el știe s-o facă, la o reporteră care-l întrebase ce-a discutat cu ciuhodariu despre legea sănătății, spunîndu-i bietei dudui un ”asta-i bună, dar ce, eu te întreb pe tine cu cine vorbești la telefon cu nu știu cine?” și a continuat cu un ”nu vrei să știi și ce-am discutat cu nevastă-mea?”; ăăăă… băh, ești tîmpit? cum poți să compari? gagica aia n-a fost pe fază sau nu știu ce s-a întîmplat, dar io i-aș fi întors-o rapid că nu mă interesează ce comenzi dă el la cină pentru madam băsescu și nici orgiile lui sexuale la telefon cu prima doamnă, în cazul în care ar fi avut impresia că asta m-ar fi interesat pe mine ca reporter (poate ca editorialist FHM m-ar fi interesat, deși răspunsul e mai mult decît evident. dar chiar și-așa tot n-aș fi pus întrebări erotice lu băse, ptiu drace! – în afară de udrea, nu știu cine ar mai fi interesată de ce face în pat băsescu). asta una la mînă. doi e că toți reporterii din toată lumea asta au dreptul să-i pună întrebări de orice fel, chiar și din cele mai incomode, lui băse sau altor președinți, fiindcă asta e meseria lor, iar el, ca un inteligent ce este, ar trebui să știe cum să răspundă presei, și niciunul din răspunsurile lui nu poate începe cu ”asta e culmea”, clar, mr president?

 

corolar:

nu toți care nu emigrează sunt puturoși. nu toți care emigrează sunt harnici.

asta ar contrazice toate știrile despre infractorii din afara țării și despre curvele care nu se mai termină cu produsul. or fi luat drept modele guvernul bok (căcat, în turcă) din fruntea țării. hai sictir!

ps: un articol al lui Bogdan despre Smurd (http://www.mala-hierba.com/pages/editorial/vocile-de-vizavi.php) , cît se poate de valabil, mai ales acum, după un an de la scrierea lui.

3 Comments

 1. zully, sunt in necunostinta de cauza, care e treaba cu sanatatea si cu Arafat, ca am vazut multe pareri, dar nu stiu de la ce a pornit.

  p.s. da, se pare ca astia ai nostri sunt experti la dat cu batul in balta, via diferite discursuri si comentarii.

  Like

 2. ce sa se intimple? s-a mai vrut o reforma incompetenta, de data asta in sanatate si cum ne privea pe toti treaba asta lumea s-a revoltat.

  cit despre comentarii si discursuri, asta e sportul national, parca nu stii. important e ce crezi si ce gindesti tu. hai vezi, ai grija pe-acolo cu britishii 🙂

  Like

 3. 🙂 aha, am prins eu ideea dar nu stiam de la ce s-a pornit, ca acum vad ca iese lumea in strada, si ma gandeam eu ca trebuie sa fie ceva important. of, am cam ramas rupt de realitate pe aici.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.