O anumită stare de normalitate

Că tot plînge alt buric al pămîntului, văduvu lu` Mădălina Manole, acest ilustru artist necunoscut, pe la emisiunile lu Măruță ca el vrea niște condiții normale – nu vorbim de faptul că lu Măruță îi place să ia toți buricii în brațe și să-i mîngîie pe creștet, ci de normalitate, da?! Și de gagiu ălalalt care se ține tare în casa moartei și adevăru e că starea lui de suferință e una dintre cele mai seci întîlnite vreodată. Probabil că și asta e normal. Adică de ce n-ar fi, bărbații își revin repede din anumite tragedii, își refac rapid armatele de testosteron, cu toate că atunci cînd cere audiența pot vărsa și lacrimi la comandă pentru a impresiona pe nu știu cine. Anyway, să-i spună cineva boului ăla că după o dramă nimic nu mai e normal, după o sinucidere poți să-ți iei adio nu numai de la normalitate, dar și de la clemența altora. hai zît, deci!

***

uite ce e normal. ca după o rupere de Românika, să-ți revii la starea de vigilență. să nu fii păcălit de orice cretin, să verifici orice informație, orice roată de rezervă, orice șurub, orice piuliță, să nu mai crezi în ce spun oamenii că oricum nicăieri în lume nu vei mai întîlni un așa mare dispreț pentru ”ce-i în gușă și-n căpușă”, iar asta înseamnă că de fapt e invers de cum spun ei/ele/noi toți, normalitate în Românika mai înseamnă să întrebi dinainte cît costă un anumit serviciu, să ții mereu poșeta la piept, bine închisă din toate fermoarele, să dai prioritate tîmpiților care s-ar sui pe mașinuța ta, doar pentru că ții mai mult la viața ta care poartă altă viață, decît la orgoliul de a-i fute un bolovan în parbriz, să auzi o pizdă-reporter punînd fabuloasa întrebare: ”adică vă dați în bărci?” sau să se iște o ceartă între două cretine, una mai cretină ca alta, una mai brand decît alta, una mai ”senzuală” decît alta, una mai falsă decît altă, mai țîțoasă și mai bucilaginoasă ca alta și mai ales buricul cel mai buric al buricilor fiind Roomînia, nimic nu se întîmplă în lume fără ca țara asta să nu fie implicată, orice catastrofă are legătură cu Ro, dacă nu știați aci în Ro s-a născut butterfly effect, vă rog să le spuneți și americanilor chestia asta, că bășina trasă de o găină turbată din Iași, par exemple, va declanșa al 3-lea război mondial. alo, presa, marsh la coteț!

***

și-n toată această normalitate, văduvul anului murea dacă le permitea părinților Mădălinei să-și vadă nepotul. Atît de mult a iubit-o “normalul” ăsta, mînca-i-aș io buricu…

2 Comments

 1. bășina trasă de o găină turbată din Iași …
  :))))))))))))))

  Ha ha haaaaaa!!!!!

  Se cunoaste ca respiri aer de Romanica, ma Zully ma.

  Pup fataaaaaaa !!!

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.