Pepiniera de burici

Motto: ”Eu nu ți-aș dori vreodată să ajungi să mă cunoști” (a zis la un moment dat regretatul Mihai Eminescu). Motto pe care, din nefericire, nu l-a pus în aplicare pentru nimeni, nici măcar pentru adevărul istoric. dar îl pune S. în minunatele ei momente de extaz.

***

După cum se poate observa cu ochiul liber, pe data de 6 mai, cînd a fost discuția despre perne de lansare, nu am scris nimic pe blogul meu cel dătător de fiori persoanelor ce suferă de mania persecuției. Cum numai un Buric al pămîntului poate suferi de mania persecuției atunci cînd nu i se așterne la picioare covorul roșu, eu continui să scriu pe blog cu permisiunea expresă a Universului, spre disperarea tuturor Buricilor fără covoare roșii. Trebuie să recunosc că-mi plac la nebunie Buricii Pămîntului. Ca studiu de caz, mă distrează la maxim. Buricii mai au și prostul obicei de a controla mailurile coechipierilor de pat, așa că atunci cînd eu scriu coechipierului, mă aștept să-mi răspundă Buricul lui. Oricum mesajul a fost transmis cui trebuie, nu e nevoie de cine știe ce mașinațiune extraterestră cînd orgoliul Buricilor funcționează la extreme și e identic chiar și cu al neburicilor, iar impertinența acestui blog (chiar și atunci cînd nu e scris într-o anumită zi cu chef de scandal) planează ca o amenințare deasupra Buricului de orice fel, cu cronice tendințe de paranoia. E de-ajuns să exist de fapt și Buricii țopăie spasmodic declanșînd tot felul de intrigi belicoase, în lipsă de activități interesante, pe care intrigi le alung cu un sudist salut ”hai pa!”

(Caricatura de Gabriel Tora)

***

Pepiniera de Burici se află undeva în nord-estul țării, de-acolo a pornit producția cea mai valoroasă a țării și a umplut mai întîi toate televiziunile, apoi toate farmaciile, apoi și-au dat arama pe față cu scandaluri și reputații de momocuri arogante, unii Burici sau putem spune chiar unele Buricuri au împărțit același bărbat, a se vedea Elvis Presley al României, care de curînd a renunțat la a mai fi junior, că era chiar de comă, intrase deja în liga a II-a, dar rămăsese și el blocat pe fetele rele din pepiniera de Burici din Nord-Est, ca să nu mai vorbim de ceilalți Burici sau Buricuri de peste hotare care au dat așa faimă minunată țării noastre. dacă-i întrebi însă de unde vin, vor da din colț în colț, nu-și vor spune răspicat nația, de teamă să nu fie luați în rîs, se vor mîndri în schimb cu Ion Creangă, căruia abia dacă-i mai țin minte poveștile sau cu Mihai Eminescu, despre care habar n-au mare lucru. Atît cunosc despre neamul lor (e vorba doar de Burici atenție!, nu neagă nimeni că-n afara pepinierei de Burici mai sînt și oameni de ispravă), și pe unde se duc își lasă pieile roșii prin care curge sînge albastru, cum dracu altfel, o singură pepinieră există, o dau pe rîsete de midinete (gen Andreea Marin), nu vorbim despre buricul din perete că e excepție de la regulă, umblă cu botul pînă-n pămînt de cînd s-a născut, darămite cînd a aflat că prin simpla mea răsuflare îi voi umbri visele de moștenire, că de mărire nu poate fi vorba, iar de amor n-a fost niciodată. încă mai plînge după condițiile de-acasă.

Nu căutați însă pepiniera, e secretă, invizibilă și aglomerată, ca o zi de reduceri la zahăr și ulei, dar nu vă impacientați, orice Buric de-acolo se va desprinde și va veni singur la tine, îl/o veți recunoaște după cum trîntește ușile altora, că ale lor sînt sfinte, îi veți recunoaște după pretenții și mofturi interminabile, acoperite cu ”ah, eu nu pun preț pe material”, aiurea, Buricii sînt cele mai interesate creaturi, cînd auzi numai cuvîntul ”material” să-ți iei măsuri de protecție la slujbă, sigur te-a săpat șefului cu niște bîrfe scăpate accidental, ce să mai, teatrul Bulandra e minciună pe lîngă actele dramatice de sabotaj ale Buricoșilor care-și schimbă atitudinea de fiecare dată după interese. Mi-amintesc acum o discuție despre nu știu ce amantă, dar asta e o chestiune personală ce n-are rost s-o dezbatem pe acest terifiant, monstruos și oribil blog, nu mai tremurați atît din toate bulinele de la chiloți.

Însă cred că încă ne amintim cu toții drama apocaliptică prin care a trecut sărmăluța Mihaela Rădulescu și scrisoarea ei patetic-îngrijorătoare trimisă presei, asta nu e nici un secret, așa că putem să menționăm așa bazaconie, cum că o urmărea ex-bărbaxu să-i facă rău, cînd colo el voia s-o trimită la Monaco, iar în contact cu aerul de-acolo să-i treacă nebunei bîzdîcii de amorezeală și s-o scape de penibilul în care singură se arunca. madam viitoare Gabor s-a ținut tare însă, nimeni din pepiniera Buricilor n-a reușit să-l facă pe musiu Columbeanu (fost, prezent și viitor) să dea apă la șoricei cum s-a întîmplat ieri sub ochii presei hămesite senzații lacrimogene, drept pentru care fostele iubite din Capitală și de peste Prut au aplaudat în surdină și i-au dedicat un chapeau bas tinerei care va îngroșa rîndul fostelor, cu toate că și micul albicios joacă tare în piesele teatrului Bulandra (lacrimile lui storcoșite cu chiu cu vai abia de-au impresionat audiența). eh, vezi, ex-ele n-au știut că un copil poate fi folosit ca instrument de tortură psihică și armă albă/neagră în cazuri de proces, că altfel…

cam așa sună dramele Buricilor. în funcție de cine supără cad în ridicol sau nu.

aviz amatorilor!

5 Comments

  1. bai.io i-as beli de vii p-astia doi! ce cacat de parinti sunt aia care fac minge din copilul lor? ca sa nu mai vorbim de spalatul chilotilor in public inca de la inceputul relatiei lor! vezi d-aia imi bag eu piciorele in teveu!

    Like

  2. laura: cred ca alea trei enumerate mai sus sint din alta pepiniera. am eu asa o vaga intuitie ca au citit “fetele rele ajung unde vor”. mai sa fie…

    andra: cu placere!

    madammere: nu-i asa ca e patetic irinel? :))) cine l-o fi luat pe-asta in serios vreodata? poate daca-l chema doar irin sau hai irinoi! bre, madam, televiziunile sint pline de gagici din pepiniera, astora le plac birfele, n-ai ce sa le ceri mai mult. ajung unde trebuie si pe urma fac ce le cinta bossul. emisiunile serioase cer timp si minte, de unde atita…

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.