Pe aceeași lungime de undă

black cat white catCu unii oameni ești și rămîi pe aceeași lungime de undă, chiar dacă au trecut luni de cînd n-ați mai ținut legătura telefonică sau virtuală (sînt singurele modalități deocamdată, pe vremuri de criză nu mai poți călători des, nici nu-ți poți prelungi vizitele mai mult de 3 zile – deși pînă acum, ca să deviez puțin, România a fost într-o falsă criză – de-abia de-acum urmează greul). În fine, să presupunem că nu e nici o criză, că oamenii nu se urăsc pînă la epuizare, că …. (scrisesem ceva dur, vulgar și greu de înghițit de pudibonzi) și că nu există decît depărtări. Nu contează cum l-ai cunoscut pe omul respectiv, să dăm ca de obicei vina pe împrejurări, atît timp cît totuși nu știm niciodată cine creează aceste împrejurări și cît sînt convinsă că nimic nu e la întîmplare.

Ești pe aceeași lungime de undă cu cineva cînd îți completează sau continuă gîndurile, cînd aveți parte de mici coincidențe plăcute (ca de pildă: v-ați gîndit la aceeași carte, ați ascultat în aceeași zi aceeași melodie pe repeat, ați rîs la aceleași glume, v-ați prins în jocul acelorași ironii, v-au iritat aceleași filme etc). pînă la mari întîmplări inexplicabile (acelea despre care nu prea vorbește nimeni de teamă să nu pară nebun într-o lume atît de fucking normală – Sonrisa)) pe dracu!).

Întrerupem legătura. Oana tocmai a adus înapoi lucrurile în casa lui Pepe, inclusiv hîrtia igienică. Declarații, ceva? Oana, de ce te-ai răzgîndit? Dacă ești proastă și obraznică, nu mai răspund la nici o întrebare. Ei, drăcia dracului!

Ce ziceam. Aha. Lungimea de undă o mai traduc prin vibrație. O vibrație ca un cordon ombilical invizibil între două spirite. (we are not human beings having a spiritual experience, we are spiritual beings having a human experience – cine a spus asta oare? frumos a mai spus-o!). Creștem și ne hrănim prin aceste vibrații, ne completăm și ne susținem, avem impresia că putem zbura pînă cînd magia dispare, stelele se îndepărtează în acei ani-lumină, muzica sferelor încetează, vorba unui cîntec uitat, și ca să umpli golul lăsat de plecarea celuilalt/dispariție/moarte/trădare devii trist/disperat/suferi sau ești furios, în funcție de personalitate. vrei răzbunare și pici testul.

care test?

Întrerupem legătura din nou. Monica iese din toaleta pe care o deține acum cu chirie și o gașcă nesimțită de jurnaliști – aceeași care venea de la știrea/scandalul de mai devreme – fac bășcălie de biata femeie și i-au adus hîrtia igienică de la Oana, pe care a refuzat-o Pepe – poate are Monica nevoie. Ce ziariști sensibili totuși… Nu are sens să-i mai pună femeii nici o întrebare pentru că fetița neștutoare de altădată s-a maturizat și și-a dat seama că tăcerea e de aur.

no more magicThe magic is gone, baby, the magic is gone.

Și n-ai putea să spui precis în ce consta asta. Lumea întreagă s-a schimbat, devenind cenușie. Nu mai ai praf de stele, baghete magice și nici cristale Swarovski în păr. Și ai putea supraviețui fără toate astea, dar s-a dus și sclipirea din ochi. Nu contează acum că vorbim despre iubire sau prietenie. Odată sentimentele distruse nu mai pot fi reparate. Și nu înțeleg cum de într-o lume atît de nesigură te lași jefuit de singurele fenomene ale inimii care contează și-apoi mai îndrăznești să te numești un om bun sau complet. Sper să nu sune prea zen ce spun, și chiar dacă, n-ar fi nimic rău în asta, fiindcă știu cealaltă variantă pe toate fețele și din toate unghiurile.

Magia care include echilibru, timing, sincron, disciplină, discreție, complicitate, intimitate, ceva atît de cald încît poate părea inuman versus cei ahtiați după publicitate….

… reflectoare, plus balamucul de comentarii, răceala aia agresivă și răutăcioasă care te lasă lat, dar, într-un fel sau altul, meriți toate astea pentru că acolo ai fost tot timpul, asta ai vrut, asta vei primi.

deci, tu ce ai alege? și lasă asta, că deja știu răspunsul. întrebarea de fapt e cîte jucării mai ai în casă? haha, ce cretină sînt Sonrisa)) adevărul e că dacă înainte mi se rupea de ce cred alții, acum e și mai rău.

but I have my magic back and I`m not afraid to talk about it. 

2 Comments

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.