Furtună de nisip, baba!

nu cred că eroul din basme se simțea erou cînd răpunea zmeul. cred că-l durea la bască mai degrabă și se întreba dacă muierea pentru care era să moară merita asta. poate că el doar voia să scape lumea de carii și povestitorii îi dădeau drept premiu o gagică. so sad!

***

încerc să culeg mici clipe și să le pun la colecție. Abdul supărat că nu știe să scrie în engleză și atent la explicațiile mele. greșise totul în foile lui de drum și credea că-l cert. eu îi repetam ca unui copil că ”nu-i nimic, așa se învață, din greșeli”. Babar – nu am știut niciodată cu ce se ocupă omul ăsta, ceva legat de mașini, asigurări și service – prins de scurtele mele lecții abdulo-englezești mă pune să repet expresii în arabă, nene, fată, ce faci, bine, multumesc. expresiile din hindi deja le-am prins, inclusiv prostiile, că alea m-au interesat primele. araba nu sună rău. hindi în schimb are multe sunete plesnite, îți trebuie exercițiu pentru asta.

***

sand-storm-in-dubaipentru prima dată de cînd sînt aici mi-e frig. s-a pornit mai devreme o furtună de nisip care a smuls copacii din rădăcinile lor semi-artificiale. uneori aici plouă cu nisip peste nisip. o pojghiță fină și murdară a acoperit orașul (cu turnul lui cel mai înalt din lume cu tot) și pentru o clipă am avut senzația că trăiesc într-un coșmar din care trebuie să mă desprind cît mai repede. după aceea mi-au venit iar în minte cei care n-au locuințe sau slujbe sau prieteni buni și m-am potolit. asemenea și furtuna. am rămas cu un gust neplăcut de nisip între dinți. probabil că așa ar trebui să fie gustul dezamăgirii.

***

apoi a început iar șmecheria cu telefoanele. după ce unii au făcut treabă bună într-o parte au venit ordine de sus că de fapt nici nu era nevoie de asta. mda. mai bine îmi pun căștile pe urechi, ascult muzică și să mă scutească toți. dacă o să mă întrebe cineva ”de ce nu știu ce” să-i rămînă cuvintele în gît că io sînt în plină sesiune Ștefan Iordache și acum NIMIC NU E MAI IMPORTANT DECÎT ASTA și decît mailurile superbe ale lui Rox.

***

sandstorm-dubaiam descoperit un magazin de produse românești. cred că e singurul. zacuscă de nu știu ce și mălai, în rest nu mare lucru, cozonaci, pufuleți, eugenii, apă borsec, ăștia-s nebuni, păi cine vrea să mănînce eugenii în plin nisip? aduceți, bre, cîrnați și niște slană. cică așteaptă nu știu ce licențe pentru carne de porc, which is forbidden here. ov cors.

 

***

a mai trecut o zi liberă, la musulmani vinerea e sfîntă, lumea se odihnește și se roagă mai mult decît în orice altă zi a săptămînii. vine w-endul. pentru voi. că eu muncesc. aș fi putut să fiu în Anglia. aș fi putut să… fac orice altceva decît să le permit altora să mă demotiveze în asemenea hal. niciodată nicăieri nu am simțit cum se scurge viața atît de repede și atît de încet în același timp. plm. tre să fac ceva. 

atît!

7 Comments

  1. Salam,

    Imi poti da adresa magazinului cu produse romanesti din Dubai. Macar punct de reper, ceva…

    Multumesc.

    Like

  2. Rox: stiu : )

    Lucian: chiar n-am idee cum sa-ti explic. dar iti trimit coordonatele pe mail gratie un prieten comun. Miineeee.

    Like

  3. instructiunile amicului: cind vii pe Shaikh Zayed Road catre Jebel Ali, lasi Wafi pe stinga si iei primul exit dupa benzinaria de pe dreapta, catre Lamcy Plaza. La semaforul mic faci u turn si apoi prima dreapta. vei avea Lamcy Plaza in stinga si parcarea cea mare in dreapta.

    tii inainte si drumul merge catre stinga. apoi iei a doua strada dreapta si magazinul este acolo pe colt cu steagul ro, etc.

    daca nu ai ajuns unde trebuie dupa aceste instructiuni te rog sa-l injuri pe Codrin.

    Like

  4. Văd că noi două apucăm să ne zicem ceva așa, o dată la 2 luni 🙂 E foarte ciudat cum deși eu sunt la zăpadă și frig, la blonzi și mulți emigranți pe lângă, mă agit să învăț limba suedeză și caut job – de aici multe frustrări și emoții financiare – mă simt foarte aproape de tine și de câte ori te citesc spun “hmm, exact așa simt și eu!”. Bine, noi două suntem niște ciudate amândouă, cu imaginație bogată, probabil de-aia :))) Te pupez și mi-e dor de tine! Când ne prindem și noi o dată la povești?

    Like

  5. foarte curind, Lie. m-am mai eliberat si m-am apucat si de retetele tale, aleluia si-n sfirleaza. la sfirsitul saptaminii (adica joi – ca asa se termina saptamina aici – si incepe simbata, iti dai seama ce bucurie) ma apuc sa urc pe mala hierba si bunatatile tale, desi eu nu mai am timp de gatit nici sa ma pici cu ceara. lasa ca-ti scriu un mail frumos si lung zilele astea sa-ti treaca doru :d promisa!

    capu sus! saptamina viitoare vei gasi job!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.