Quick Update

Lucrurile par să se mai calmeze pe-aici. Intrăm în rutină, ieșim din rutină, visăm, orice-ar mai însemna asta. pe de o parte, din pricina unor last minute situations, ne lăsăm treburile organizatorice în așteptare, pe de altă parte oamenii încep intre în propriul meu ritm și să se obișnuiască, la rîndul lor, cu stilul meu de lucru. cînd o iau ei razna, înțeleg că eu o pot lua și mai razna și îi pot zăpăci mai rău cu follow the procedure, follow the procedure, follow the procedure, did you follow the procedure? ce-o mai ieși din toate astea, nu știu, zău…

încă nu am semnat contractul, dar am obținut viza de angajare. iupiiii! de-acum pot să-mi trag și net acasă și să lucrez la ale mele. și pe-aici sînt scărpinări de-aiurea în cap, dar dacă nu aș fi avut experiența atîtor alte scărpinări de-aiurea în cap, probabil că aș fi cedat nervos demult. cînd e vorba de așa ceva, romania e de neîntrecut la rea-voință, indiferență și ignoranță, but who cares now? aici e altă poveste, oamenii nu au timp, tre să-i pistonezi la cap pînă se satură de tine.

la șase punct sparg ușa biroului, pun degetul pe punching machine și ne-am cărat. poate ne mai așteptăm așa unu pe altul în fața clădirii, dar nu mai mult de o țigară. mi-a luat ceva timp să le obișnuiesc și pe fetele mele să pună preț pe viața personală. le-am tot bătut la cap să folosească slujba ca pe un instrument de îmbunătățire a vieții personale, nu de distrugere, pînă cînd se pare că le-a intrat pe o ureche și acolo a rămas. numai pe Myra nu reușesc s-o conving să-și pună ruj pe buze.

IMG_0446 în ultimele zile n-am mai ieșit nicăieri. Alistair a plecat acum 2 săptămîni cred și mi-a lăsat cărțile lui în urmă. numai sf-uri și fantasy-uri. n-am deschis încă nici una. mă chinui să termin o broșură cu body language și cum să-ți dai seama, chipurile, după felul cum își răsucește cineva țigara de ce calibru e. o tot car după mine prin taxiuri și pe la masa de prînz că nu-mi cere prea multă concentrare și are și poze, haha, ce m-am tîmpit! în rest, i-am programat pe toți ceilalți într-un office time, că așa am văzut că se poartă în Spania. între ora cutare și cutare nu mai e nimeni de găsit. așa că toate tîmpeniile care se adunau între ora cutare și cutare au dispărut, ca și cum n-ar fi fost.  bineînțeles că trec și pe-aici de scorpie, dar pînă la tirană mai e.

azi am avut așa o intuiție că iar o să zbiere cineva la mine cu replica ”sort it out! sort it out!” e vorba de un issue de fiecare dată, că iar trebuie să-l rezolv pe last minute situation, dar de fiecare dată cînd aud expresia cu ”sort it out” mă gîndesc la altceva și spun ”immediatly” cu sensul de ”yeah right”. altfel, se consumă mai multă hîrtie la imprimantă decît într-o casă de editură, o chestie care mă disperă. seara ajung terminată, ca și cum cineva a supt cu un pai de plastic din sîngele meu.

am reușit să răspund unui mail de business personal (de două ori victorie!) și la două mailuri amicale. hai că-ncep să-mi revin. plus că s-a pornit și vîntul azi. ceea ce e chiar o schimbare în bine. poate să și plouă, că nu mă supăr.     

7 Comments

 1. sega: pai daca urmaresti blogul asta poate o sa-ti dai si seama. nu stiu ce conotatii are la tine cuvintul cadina. explica-te.

  bogdan: hai salut! se pare ca o sa ne apucam in curind si de mala hierba. ia mai trage tu un editorial de-al tau, de-ala misto.

  Like

 2. daca mai folosesc o data cuvantul “cadana”, se incarca singur de conotatii pe care nu le doresc. inca astept raspunsul la intrebare, daca nu e cu suparare, caci alte referinte nu gasesc. poate imi dai un link spre articolul explicativ. chestia e ca pentru mine brodezi (frumos) pe o tema careia nu ii cunosc fundamentul si e cam ca atunci cand asculti un banc de la jumatate. asa ca… mai spui o data? :))

  Like

 3. sega: lasa ca zic dupa ce semnez contractu, pesemne zilele astea. pup.

  richard: ce inseamna, domle, sega? : d

  copii, sa fiti cuminti pina data viitoare sau mai bine nu faceti prostii fara mine.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.