Eșantioane

*

Acum cîteva zile SJ, tipul care se ocupă de vize, îmi spunea: ”Nu știu care e treaba cu fetele. Dacă le suni, nu e bine, dacă nu le suni iar nu e bine.” E începător, am zîmbit în sinea mea. Apoi am discutat în trecere – mă pricep de minune să găsesc subiecte de conversat cu oricine dacă situația o cere sau dacă am chef – despre căsniciile aranjate, o practică obișnuită în partea asta de lume. ”Oricum, concluzionează el, părinții știu mai bine decît mine ce vreau sau ce-mi trebuie.” Majoritatea celor de-aici au căsnicii aranjate. Abdul, de pildă, nu și-a văzut nevasta decît în ziua nunții. E happily married and responsible. Prada l-a cunoscut pe bărba-su într-o poză înainte de a spune marele ”da”. Așa merg lucrurile aici. Nici nu le trece prin cap că și-ar putea alege singuri jumătatea, atît timp cît astrele sînt cele care decid și casele căsniciilor sînt compatibile.

 

*

3  mă chinui de o săptămînă și mai bine să răspund la un interviu. în aeroport la un Starbucks am scris jumătate din el apoi mi-am pierdut interesul. cam așa se întîmplă și cu mailurile de la editori/edituri. ori sînt prea obosită, ori nu le mai văd sensul și mă opresc. mă gîndesc mai mult la cei care operează în Kabul și nu au jachete de iarnă. Adina a plecat azi în una din bazele companiei. i s-au dat ultimele instrucțiuni, ca să știe la ce să se aștepte: ”mîncarea e foarte bună, i se zice, dar e mult praf acolo” ”great, comentez, o să te întorci grasă și prăfuită.” rîde. nici un mușchi de îngrijorare sau emoție nu tresare pe chipul ei.

*

totul devine serios. prieteniile mele, la care țin și care se complică, un ghem de relații și oameni care se încîlcesc și se descîlcesc, orașul ăsta care apasă cu căldura lui ca și cum ar vrea să ne topească pe toți, noi doi atît de departe care ne-am trezit în sfîrșit că sîntem căsătoriți, că nu a fost nimic aranjat și nici nu s-a obosit careva să ne aranjeze într-un fel și că aleluia, gluma s-a terminat, e timpul să ne privim în ochi cu pupilele mărite de uimire că unul este extensia celuilalt și viceversa. 

1 Comment

  1. hello I was luck to approach your blog in digg
    your topic is quality
    I obtain a lot in your topic really thanks very much
    btw the theme of you site is really fabulous
    where can find it

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.