Flight 19, Dubai-Kandahar

b8ad8d3be8286ac7910c87c837f67ec1A fost prima oară cînd am zburat la business class. Pot spune pt că am pile. Încep să mă simt ca acasă prin avioane, mai ceva ca George Clooney în ”Up In The Air”. Dacă ar fi să rezum zborul ăsta într-o singură frază ar fi: o fugă pînă în Kandahar (cu un pilot și un co-pilot de origine rusă, o stewardeză indoneziană, una nepaleză și un steward indian), ca să fumez o țigară într-una din bazele militare din Afganistan și să mă întorc, traversînd același deșert Rub`al Khali, printre nori de culoarea nisipului, peste munți nesfîrșiți de nisip, un ținut al nimănui, unde doar vîntul are curaj să urle sau să-și lase urmele.

O imagine cutremurătoare și fascinantă în același timp. Hipnotică. Nu mi-am dezlipit privirea de la geamlîcul avionului decît poate doar ca să mai cer încă o cafea (n-am mai băut demult așa cafea bună – pe care am vrut-o cît mai fierbinte, de parcă mă luase frigul din cauza pustiului care se întindea sub mine – și de care mi-am amintit că odată demult a fost și în mine, așa trebuie să fi arătat fiindcă am avut flashuri zguduitoare cu oameni care erau și nu erau prin viața mea). Ceva infinit, ca un blestem care pare că nu se mai sfîrșește.

cf5586d72ab46c1881394e58105aef7dLa a cincea cafea deja mă luase bîțîitul. Am auzit-o pe Bandana ca prin vis, o cabine crew cu ochi de porțelan, pe cînd verifica unul din wc-urile de serviciu: ”this must be a women shit”, o replică idioată care m-a făcut să rîd cu lacrimi.

*

Urmează Ras al Khaimah. Asta trebuie să fie ceva vesel.

3 Comments

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.