Quotes (II)

yourcemanos (mîinile Margueritei Yourcenar – o iubesc pe femeia aceasta din 2003 – de cînd am descoperit-o – o dragoste care se tot adîncește)

 

”În privința temperamentelor subtile și delicat alcătuite, lucrurile stau întotdeauna așa. Pasiunile lor puternice ori strivesc, ori se înclină. Fie îl ucid pe om, fie mor ele însele. tristețile superficiale și iubirile superficiale merg mai departe.” (Oscar Wilde – ”Potretul lui Dorian Grey”)

”Parazite sînt și înclinarea spre renunțare, dorința de a se supune, aspirația de a primi ordine, mîndria de a da ascultare. Principii de slăbiciune, de inacțiune. Frică de libertate. (…) Această lume este lipsită de importanță și numai cine recunoaște acest lucru își cucerește libertatea” (Roger Martin du Gard)

”Totdeauna ești liber pe spinarea cuiva” (Albert Camus)

”Gazetăria nu te va duce la nimic de durată și studii îndelungi. Ia seama! este o prăpastie care a înghițit cele mai puternice organisme. Cunosc oameni de geniu deveniți animale de povară…” (Gustave Flaubert – Corespondența)

yourcenar2

 

”Mulți se justifică mai mult decît se povestesc” (Marguerite Yourcenar – ”Cu ochii deschiși”)

”Sentimentul libertății celuilalt, al demnității lui, acceptarea fără iluzii, dar și fără cea mai mică ostilitate sau cel mai mic dispreț a unei ființe, așa cum este ea” (Marguerite Yourcenar – ”Cu ochii deschiși”).

”Cu timpul înțelegi că dacă ai rănit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodată prietenia nu va mai fi la aceeași intensitate. (…) Cu timpul îți dai seama că cel care umilește sau disprețuiește o ființă umană, mai devreme sau mai tîrziu va suferi aceleași umilințe și dispreț, dar multiplicate, ridicate la pătrat. (…) Cu timpul vei învăța că încercînd să ierți sau să ceri iertare, să spui că iubești, să spui că ți-e dor, să spui că ai nevoie, să spui că vrei să fii prieten, dinaintea unui mormînt, nu mai are nici un sens. Dar, din păcate, se învață doar cu timpul…" – Jorge Luis Borges – "După un anumit timp")

3 Comments

 1. Da, da, lucrurile trebuie facute la timp. Pe masura ce imbatranim ne inteleptim. Asta nu ne ajuta, insa, sa recuperam timpul pierdut sau greselile facute. Chestia asta este ca atunci cand primesti o medalie care nu-ti foloseste la nimic. O poti doar lustrui si arata celorlalti.

  Like

 2. De ce-s Zully toate selectiile tale asa de triste/pesimiste?
  Esti bine, da? 🙂

  off: publica -> vinde -> renoveaza 😉

  Like

 3. S.D: multumesc de intrebare, sint foarte bine 🙂 pe baricade ca de obicei, gata sa dau drumul la proiecte. imediat apare si mala hierba new, imediat incep si lecturile publice in oraselul meu.

  xxl: oamenii astia citati s-au nascut deja intelepti, de pilda, uite, Flaubert ajunsese la concluzia cu gazetaria inca de cind avea 22 de ani, mie mi-au trebuit inca zece pina sa ma desprind : d

  o imbratisare de pe-aici : )

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.