Perlele elevilor la care au rîs cu poftă unii profesori

în loc să se enerveze, vreau să zic. o singură steluță, deci, pentru pregătirea slabă a majorității elevilor din licee. steluța nu e pentru elevi, ci pentru profesori.

Nota Bene: după citirea acestor perle, m-am întrebat, zău, cum au ajuns acești adolescenți să intre în Bac. Cum au trecut de examenele de capacitate? Cum au putut să predea unor astfel de capete și de ce nu au încercat să le umple cu ceva? Și de ce li s-a părut normal că ar trebui să continue școala.

Iată-le:

”Ritmul acestui pastel e domol ca și sentimentul care e trohaic.”

”Oțelul se scurgea din oală. Abia acum înțelese Alecu Duma că putea să moară de viu”.

”Eminescu s-a născut în Comuna din Paris.”

”Deși avea o vârstă înaintată, Vitoria Lipan era încă tânără..”

”Această inițiativă strălucită eu o aplaud cu amândouă mâinile.”

”Nu trebuie nici să cădem în extrem, nici invers.”

”In poezia “Duhovnicească” nu întâlnim imagini vizuale pentru că e întuneric și poetul nu vede nimic.”

”Tănase Scatiu afirmã pe drept cuvânt că cine are bani mulți e bogat.” (LOGIC! Iată un elev eminent)

”Substanța cenușie este mai proeminentă la copii care pe măsură ce cresc se împuținează.”

”Ionel s-a urcat pe un cal, a pus toba de gât și goarna la gură; cu o mână bătea toba, cu cealaltă sufla cât putea în goarnă.”

”Ionel din “Vizita” era mai puțin prost crescut decât Goe pentru că era mai mic.”

”Și dacă se întâmplă, Doamne ferește, ceva, îți fac o înmormântare să trăiești!”

”Stând ascuns în tufis, iepurașul auzi “Ham ! Ham !” – Acesta este vânătorul, își zise el.”

”În “Mãrul de lângă drum”, sentimentul este trăit atât de pom, cât și de măr.”

”Triunghiul isoscel este un patrulater cu două laturi.”

”Imaginea locurilor natale i s-a imprimat din copilărie, puternic și colorat, pe retina creierului.”

”Dragostea pentru natură si în special pentru pădure a poetului care se naște în primii ani ai copilăriei lui va sta la baza multor poezii.”

”Într-o viață efemer de scurtă, poetul a creat o operă nemuritoare prin mărimea ei.”

”Familie de cuvinte : magnetofon, telefon, microfon … sifon.” (un IQ deloc de ignorat, though)

”Iluminismul are ca scop iluminarea capetelor din secolul XVIII. Iluminismul este un curent care apare în epoca desfrânarii feudalismului.”

”Pastelul nu este în fond decât sufletul poetului îmbălsămat în naturã.”

”Cei care comit greseli sunt penibili de pedeapsă.”

”La noi în cartier a fost si anul trecut o mare epilepsie de gripă…”

”Nu ne înțelegem pentru că între noi sunt prea multe contraverse…”

”Primăvara e cald si păsărelele se întorc din țările călătoare.” (încă o dată, acești elevi au 18-19 ani, nu 8-9)

”Apologia la care ajunge creația lui Sadoveanu este romanul “Frații Jderi”.

”A venit în vizită și i-a stricat deranjul.”

”Așa se sfârșeste scurta viață și tragica moarte a lui Niculăiță Minciună.”

”Datoritã geniului său, Ion Creangă a ajuns să fie tradus în toate colțurile țării și chiar peste hotare.” (mai ales in toate colțurile lumii)

”Spre deosebire de tragedie, într-o comedie deznodământul se termină de obicei vesel.”

”Căci, în definitiv, ce reprezintă un milion? Ia, șapte-opt sute de mii, colo!”

”Atunci când un Aprod Purice îi dă calul său, acesta se face movilă pentru ca mai târziu să ajungă boier.”

 

Dacă ați zîmbit măcar la una dintre aceste perle, gîndiți-vă că acești copii vor să intre la facultate și că mulți vor intra.

 

22 Comments

  1. păi, dacă ne uităm la notele pe care le iau profesorii pe la examenele lor şi ce perle scot pe propriile lor guriţe, ne lămurim ce-i cu perlele învăţăceilor, nu?

    Like

  2. Păi, lucrurile stau cam aşa:
    1) În generală îi promovează pentru că vor să scape de ei cît mai repede (ştii şi tu, obligativitatea învăţământului primar), mulţi dintre elevii slabi la învăţătură fiind şi recalcitranţi. Ar mai fi şi prestigiul şcolii, şi aşa zisul prestigiu al profesorilor şi nevoia lor imperioasă de bani.
    2) În liceu este, cel mai mult, vorba de prestigiul liceului. Dacă gradul de promovabilitate şi notele sunt slabe, atunci la liceul respectiv se vor înscrie doar elevi slabi. Apoi, din ce să trăiască şi bieţii profesori cu un salariu de la buget? Meditaţii, şpăgi pentru închis ochii şi trecut prostia cu vederea, etc. Că doar banii sunt ochiul dracului, nu? Şi ar mai fi ceva care mă şochează de ceva vreme încoace. Există profesori de-a dreptul cretini. Adică analfabeţi (asta este valabilă şi pentru generală).
    3) În învăţământul superior sunt alte probleme. Dacă procentul de promovabilitate nu este satisfăcător, facultatea îşi pierde acreditarea şi profesorii universitari sau ce titluri or avea nu ar mai avea unde să predea. Locurile cu taxă, chiar şi în învăţământul superior de stat, sunt ocupate, de regulă, de idioţi. Fără ei instituţia s-ar duce pe copcă pentru că n-ar avea din ce se întreţine.
    4) Peste tot s-a instalat, de multă vreme încoace, dezinteresul. Atât al elevilor, cât şi al profesorilor.
    5) Sunt încă o sumedenie de explicaţii. Dar m-ar apuca dimineaţa meliţând aici fără rost şi spor şi zău că am altceva mai bun de făcut.

    Like

  3. am auzit o ineptie superba azi, cica parintii sint de vina pentru tot. ce e hilar ca mi se spune si ca EU traiesc in alta realitate. pina acum mi se batea obrazul ca sint a la turca, acum ca sint emigranta.

    v: s-a dus vremea marilor mele mirari, inca de cind studiam ~mirabila saminta~

    asel, lasa ca le continui eu luni, ca acum am w-endul plin.

    Like

  4. Ca un om din sistem ce sunt, nu-mi voi apara colegii profesori. Stiu ca unii dintre ei sunt dezastre din multe puncte de vedere. Dar nu toti. Sigur, e simplu sa decretam un singur vinovat. O data ca nu este atat vina lor (a dezastrelor existente printre profesori), cat a celor care-i angajeaza si le permite sa faca o meserie cu care n-au nici o legatura. Si asta de ce? Pentru ca “n-au oameni”. Pentru ca, in afara de cativa nebuni, restul se duc in locuri in care sunt respectati si platiti pe masura. Si da, oricat de aberant v-ar parea, parintii nu sunt deloc, dar deloc lipsiti de vina. Sunt parinti pe care in 3-4 ani nu i-am vazut niciodata la fata, nu i-am auzit niciodata la telefon (decat cel mult cand i-am sunat eu pentru ca problema devenise prea grava). Li se pare suficient sa-si “tranteasca” copiii la scoala si sa paseze responsabilitatea educatiei lor pe altii. Intr-o clasa de 25-30 de elevi, gasesti 5 maxim 10 copii care invata (cat de cat) si restul pe care nu-i intereseaza nimic. Si, de ce i-ar interesa? Ca doar constata ca tu vii cu autobuzul inghesuit la scoala, nu te plimbi in masini luxoase ca Eba, Vanghelie sau Becali (ori ei nu par prea “alfabetizati” – apropos de “perle”. Macar copiii aia nu sunt europarlamentari sau presedinti de partide). Nu apari la televizor ca Magda Ciumac sau nu stiu ce “senzuala” care cu siguranta nu s-a inteles asa bine cu “cartea”. Nu esti un model de succes. Sa inveti nu mai e o achizitie, ci doar sa stii sa te “invarti”. Iar ei se adapteaza. Ceea ce vedeti acolo in perlele acelea este efectul adaptarii la mediu. Nu-i vina lor. E urmarea multor ani de nepasare crasa.

    Like

  5. nu s-a generalizat nimic aici! astea sint perle care au fost culese de prin examenele orale si scrise la limba romana sau matematica si circula pe mailuri ca amuzament, oamenii si le trimit ca sa rida in hohote. mie mi se pare trist, dramatic si enervant in acelasi timp. logica acestor copii e praf si pulbere, limba romana la fel, nu stiu ce-s alea sinonime, antonime si n-au vocabular. acuza principala pe care eu o aduc este ce cauta ei in clasa a XII-a.

    draga andreea, nu te supara ca te intreb, dar cite vizite ai facut tu, personal, acasa la parinti. vad ca ti pare anormal ca ai dat citeva telefoane si blamezi parintii ca si-au lasat copiii in sistemul instructiv-educativ-informativ al carui rol este sa instruiasca, sa educe si sa informeze. in loc de asta, parintii s-au dus la munca sa le asigure copiilor banii de rechizite, carti, manuale, caiete suplimentare, meditatii si cadourile necesare de 1 martie, 8 martie, craciun, balul de sfirsit de liceu (sa fie copilul in rindul lumii, sa nu rida ceilalti de el). eu nu vorbesc de manelistii care au bani sa te ingroape, nici de imbuibatii care nu stiu valoarea banului, ci de parintele simplu… ala care munceste de-si rupe cocoasa. cunosc cadre care ar face orice pt elevii lor si de fiecare data cind le intilnesc o sa le pun la panoul de onoare… din pacate sint prea putine…

    dar… hai sa nu mai facem pe victimele ca n-ati avut ce face si ca dezertorii aia din invatamint trebuie pusi la zid. mai era una care nu intelegea care e faza, de ce ii pleaca doamnele colege. pai doamnele colege nu erau intretinute de nimeni, nu erau din familii sus-puse si nu le ajungeau banii nici de o prajitura binemeritata. ca viata nu se reduce doar la mincat si imbracat si bani de transport in comun. iar munca asta nu se reduce doar la incercuit absentele din catalog si lasat copiii sa copieze sa aiba, saracii, nota de trecere. sa fim seriosi!

    Like

  6. Lăsînd la o parte greselile de limbă din comentariul cadrului didactic de mai sus, chestiunea cu “de ce i-ar interesa? Ca doar constata ca tu vii cu autobuzul inghesuit la scoala, nu te plimbi in masini luxoase ca Eba, Vanghelie sau Becali” este o falsă problemă, ca să nu-i zic de-a dreptul diversiune. Nicăieri în lume statutul profesorului nu se apropie măcar, necum să-l egaleze, de cel al starurilor mondene, al potentaţilor, al copiilor de bani gata ş.a.m.d. Şi nici nu văd de ce-ar trebui să se apropie ca să obţină respectul puştimii din bănci. Altele ar trebui să fie căile prin care profesorimea să pretindă şi să obţină respectul. Deci nu doar la calitatea pregătirii, ci şi la modul de gîndire al multor profesori trebuie să ne uităm mai atent cînd ne sar în ochi perlele elevilor.
    Şi să nu mai pomenesc de faptul că dacă-i iei la întrebări pe profesori referitor la calitatea pregătirii lor îţi aruncă în faţă argumentul lefurilor mici. Căci, desigur, conform noii logici, deşi a precedat-o, prima decurge din a doua.
    Mă uitam şi eu pe la pancartele cu care ies profesorii la manifestaţii şi număram cu falca picată cele mai multe greşeli de limbă română pe centimetru pătrat din toată istoria protestelor de stradă româneşti. Îi ascultam cînd deschideau gura să povestească şi mă apuca durerea de cap. Cînd se mai întîmplă cîte-o grozăvie prin vreo şcoală şi profesorii sînt puşi să relateze, te ia jalea! Nu leagă corect subiectul de predicat, n-au vocabular, nu pot pune în fraze logice descrierea unor detalii văzute cu propriii lor ochi, sînt plini de judecăţi şi prejudecăţi pe care nu doar că nu se sfiesc să le etaleze, dar de a căror calitate de prejudecăţi nici măcar nu sînt, adesea, conştienţi etc. etc.

    Mai bine mă opresc, că m-am enervat.

    Like

  7. Daca as avea suficient timp probabil as face si “vizite acasa” (desi nu intra in fisa postului meu asta). Dar nu am timp de asa ceva, pentru ca trebuie sa lucrez part-time in alta parte, ca sa pot sa-mi permit “o prajitura binemeritata”, cum zici tu. N-am spus ca mi se pare anormal sa dau eu telefoane, am spus ca mi se pare anormal sa nu se intereseze ei deloc. Mi se pare hilar sa reduci rolul de parinte la a-i asigura copilului “bani de rechizite, carti, manuale, etc etc”. Nu mai vorbesc de faptul ca multi copii au carente de educatie care tin de primii 7 ani de-acasa.
    Cat despre cadouri “necesare” de 1 martie, 8 martie… ma faci sa rad! Multi trec clasa ca-n balta nu din cauza asa-ziselor “cadouri”, ci din cauza presiunii directorilor pentru a proteja stupizenia numita pompos “prestigiul liceului”. Si – in unele locuri (la licee periferice de regula)- ca sa nu li se dea in cap pe strada. Nu neg, probabil unii practica si principiul “cadourilor”. Dar, te-ntreb, de ce parintele vine cu “cadoul” in loc sa zica “daca-i prost, sa ramana corigent. Repetent chiar. Sa invete, ca de-aia il trimit la scoala!”. Nici eu nu agreez ceea ce se intampla. Dar, din pacate, nu pot decide decat la mine in ograda. Eu sunt titular si nu ma sinchisesc prea mult de presiunile directorului si nici ale parintilor(si nici de “cadouri”), dar sunt si multi suplinitori care au nevoie de “continuitate”, sau alti titulari obisnuiti sa nu-si supere sefii.
    Zici ca nu generalizezi, dar de fapt asta faci. Si nu i-a pus nimeni la zid pe cei care pleaca. Si nu stiu unde-ai vazut tu sa fi sugerat eu ca munca asta se reduce la “incercuit absentele in catalog si lasat copiii sa copieze”.

    Like

  8. pe principiul “daca as avea suficient timp” ati ramas toti de caruta. citeste printre rinduri ce spun eu aici. iti dau ca pont urmatorul lucru: am plecat din invatamint dupa 6 ani de predat in fata catedrei, de ore suplimentare cu copiii care aveau probleme si cu vizite nenumarate pe la casele copiilor, asa ca nu vorbesti cu cineva ca nu stie cum sta treaba. generalizarea cade din start.

    nu exista un invatamint de calitate fara legatura scoala-familie, cu asta sintem de acord amindoua, dar nu-mi povesti baliverne despre fisa postului si nu lua apararea celor 90% dintre cadrele didactice care-si fac treaba pe principiul “timpul trece, leafa merge”. iar despre cadouri, nu mai musamalizati atit povestea asta, n-o mai bagati sub pres, ca stiu discutiile din 6-7 cancelarii pe putin, zeci de discutii cu parintii si vreo 4 cazuri despre care am scris. stati cu ochii beliti la usa sau pe calendare sa vedeti ce sarbatoare se apropie mai repede. si cum sa spuneti pe sleau parintilor la sedintele cu parintii ce cadouri vreti, ca poate ei nu le nimeresc si dau banii de pomana. si “ei bine dragi, parinti, ca sa nu mai dati banii de pomana, cumparati-mi o haina de blana sau un ceas sau un prajitor de cafea”.

    asa ca nu ma intreba pe mine de ce vine parintele cu un cadou, din partea mea multe dintre voi n-ati merita nici un buchet de flori. vine pentru ca i-ati permis, pentru ca asta e pretul vostru! ai devenit nervoasa si nu ai argumente nici logice, nici solide. dar jos palaria pentru ca te preocupi numai de ograda ta. asta poate fi un semn bun.

    realitatea voastra insa sta in perlele copiilor pe care-i educati si asta va reprezinta.

    Like

  9. • eu am zis “greşeli”, nu “greşeală”, că au fost mai multe; după părerea mea, nepermis de multe, la un cadru didactic.
    • în general, elitele intelectuale (sau, la modul general, categoriile elevate intelectual) tind să se respecte doar între ele; va să zică, sarcina profesorilor e să transforme micile loaze care salivează la banii şi strasurile vedetuţelor în elite intelectuale, mai apoi primind, pe cale de consecinţă, respectul acestora. nu mai ‘nainte, că nu se poate, aşa e construit omul şi aşa merg lucrurile, vorba lui vonnegut.

    Like

  10. (să vedeţi coincidenţa dracului, tocmai vorbeam pe mail cu un român profesor în americuţa – california, mai precis. io îi ceream să-mi trimită ce trebuia să-mi fi trimis şi nu mi-a trimis, el mi se scuza şi-mi explica ruşinat de ce n-a putut şi nici n-o să poată prea curînd. pen’că vrea o promovare, iar pentru asta, pe lîngă examenele de dat, are nişte sute de lucrări de pus la punct ca să ‘mulţumească’ indexul de evaluare. citez: “daca nu aduc lucrarile la timp, studentii marcheaza asta in feedbackul asupra cursului, care apare in evaluarea calitativa a dosarului meu”.
    no, acuma să-mi spuneţi cum stau lucrurile cu criteriile de evaluare, promovare şi salarizare în învăţămîntul românesc. că n-am văzut nici un profesor să iasă la manifestaţie cerînd ridicarea calitativă a învăţămîntului şi evaluări juste şi alte prostii de-astea.

    Like

  11. Nu le iau deloc apararea celor care nu-si fac treaba. Si nu “musamalizez” vreo poveste. Pur si simplu sincer nu stiu despre ce vorbesti, eu n-am asistat la astfel de discutii, dar probabil nu sunt eu destul de sociabila prin cancelarie, ceea ce e foarte probabil. Si generalizezi prin faptul ca-i bagi pe toti in aceeasi oala. Dar hai ca nu-i absolvim pe ceilalti “actori” implicati aici si sa-i gasim neprihaniti, ca nu-i deloc asa.
    Argumentele tale in schimb sunt tare logice. “Vine pentru ca i-ati permis”. (Las la o parte faptul ca eu n-am primit si cu atat mai putin n-am cerut niciodata cadouri, iar tu nu stii nimic despre mine si ce fac eu la scoala). Ca sa constate ca “i se permite”, trebuie mai intai sa vina, sa “ofere”. Inca o data, nu agreez genul asta de trocuri. Nu-i suport nici pe cei care dau nici pe cei care primesc. Dar hai ca nu aruncam vina numai asupra unora.

    Like

  12. voice off: e clar ca doamna andreea vb in cunostinta ei de cauza si din perspectiva limitarilor ei, ca daca avea timp!, cerceta mai in amanuntime problema. dar ea nu se mai sinchiseste acum ca e titulara, adica asta a sunat ceva de genul: mi-am pus palma in fund, eu sint titulara!

    (ca sa se inteleaga de catre ceilalti care nu stiu ce inseamna ”a fi titular”, ei bine, dragilor, asta inseamna ca esti bine infipt pe postul tau si, chipurile, nu te mai poate da nimeni afara, nici macar pt incompetenta).

    acum sa revenim. am spus mai sus sa citesti printre rinduri, eu nu fac referire la tine in povestea asta, si nici in comentariile mele. nu stiu cine esti, nu ma intereseaza, te-ai prezentat singura ca_cadru didactic.

    nu stiu de ce ai simtit tu nevoia sa-ti aperi breasla cind e plina de bube, vad ca nu te deranjeaza deloc ”perlele” elevilor de mai sus. din felul in care ataci problema imi dau seama ca esti la fel de varza ca si colegii tai. o sa-ti ridicam o statuie pt ca esti titulara, pentru ca n-ai primit cadouri, nici macar flori, pentru ca ai sunat parintii cind nu se mai putea si pentru ca nu ti-ai dat seama ca atunci cind am zis ”i-ati permis” am vorbit in numele tuturor celor carora te-ai trezit sa le iei apararea.

    iar aici, in insemnarea asta care a deschis cutia pandorei sint rezultatele muncii profesorilor, nu ale tale personal. nu despre tine este vorba aici. ai de gind sa negi si perlele astea, asa cum negi realitatea cadourilor? caci daca nu stii cum sta treaba decit in ograda ta mai bine nu te mai avinta sa iei apararea cui nu trebuie.
    din curiozitate si ca sa stim totusi cine esti, ai putea sa ne spui ce materie predai si la ce liceu sau scoala generala esti titulara? ca sa fie dialogul cinstit.

    Like

  13. Am senzatia ca nu-s obligata sa-ti ies tie la raport. Mai ales uitandu-ma la maniera in care intelegi sa arunci cu ironii si etichetari de doi bani (pardon! – “argumente logice”). N-ai inteles absolut nimic din tot ce-am zis, ai contorsionat totul cum ai avut tu chef (nici macar nu am spus ca profesorii n-au nici o vina, am spus doar ca aici se adauga si vina multor alti “actori”).
    Si desigur, perceptia ta este corecta pentru ca… este a ta si tu stii mai bine cum stau lucrurile. Am inteles. Ok. Ai dreptate. Hai sa desfiintam sistemul de invatamant, care e de doi bani – desigur, exclusiv din cauza nenorocitilor de profesori, din nici o alta cauza complementara – si sa lasam minunatii si neprihanitii parinti sa se ocupe singuri de odraslele lor, sa gaseasca ei calea cea mai buna si oamenii potriviti pt a le oferi educatie. Sa citeasca ei in timpul lor si pe care eu nu-l am (si nici n-am dreptul sa nu-l am, lucrand si la stat si la privat in paralel) despre “vonnegut” si sa le explice cum sta treaba. Sa le dea informatii, sa le explice cum merg lucrurile prin lume, sa afle ce simt si ce gandesc copiii lor. A, scuze – am uitat! – rolul lor e doar sa faca bani si sa le cumpere “rechizite”. Nu te mai obosi sa-mi raspunzi, ca m-am lamurit despre cat te taie capul. Pastreaza-te ca “voice off”.

    Like

  14. Voice off (ca tot ii place cucoanei): M-a scos la tabla si mi-a pus nota doi la purtare :)). Pitipoanca are impresia ca sta de vorba cu un copil care nu are nici o putere asupra ineptiilor pe care domnisoara profesoara (or whatever she is) le debiteaza.

    Si mai la obiect, fara nici un pic de ironie: Daca as fi parinte as face tot posibilul sa te dau afara din invatamint. Nu stiu cine o fi avut nefericirea sa te angajeze la privat, dar salariul de-acolo tot parintii ti-l ofera, sau crezi poate cumva ca-l ai pe ochi frumosi. Ar trebui sa ai putin respect pentru parintii astia, nerusinato!

    Valea de-aici, nu primim idioti cu colindul. Multumim de aparitie, ai fost fenomenala si ne-ai distrat pe cinste. Nu te-a chemat nimeni la raport, nu te-a invitat nimeni aici, ai venit singura si te-ai dat in petec. Acum cind ti se cere socoteala, fugi ca o lasa trintind si plesnind si aruncind cu mucii pe pereti. O asemenea blindete didactica mai rar.

    Like

  15. Imi cer scuze ca postez repetat;vad ca s-au iscat discutii legat de elevi-profesori-parinti.

    Opinez ca exista loaze si printre profesori, si printre parinti.

    Vara-mea e profesoara; observa la un moment dat ca o eleva de-a ei, copil bun initial, incepe sa aiba rezultate proaste, un comportament deplasat etc., afla ca fetita isi petrecea timpul, mai nou, pe sub poduri cu diversi dubiosi. Vara-mea ii zice tatalui fetitei sa aiba grija, asta ii raspunde “dar are 13 ani, nu trebuie sa aiba si ea o viata sexuala?”… Asta ca sa nu mai zic ca a mai auzit si interpelari gen “ti-e ciuda?”, sau daca a sugerat ceva lecturi suplimentare, i s-a spus “copilul nu e bolnav psihic, sa stea in casa”. In termenii astia, ce poate face un profesor? Ca sa nu mai zic, medical vorbind, cum poate fi tinut sub control un minor care vine la scoala dupa ce a fumat iarba?

    Pe de alta parte, si printre profesori apar niste figuri penibile. De curand, vroiam sa cumpar un produs, mi-a dat cineva numarul unei tinere profesoare care e si distribuitor. O sun, balmajeste absolut neinteligibil, ramane sa ne intalnim, pana la urma sunt silita sa renunt, o sun din nou ca sa anulez, mormaie, ca de la capatul pamantului, ceva gen “oricum eram foarte ocupata, trebuia sa merg la un botez”. Toate astea, repet, ca de la o creatura cu un serios handicap psihic. Dealtfel, si cunostinta care mi-a dat numarul ma prevenise ca nu va fi usor. Cum intra faptura asta in clasa? Si sunt destule ca ea…

    Like

  16. eu cred că de vină sunt cei care ne conduc, şi aici îi includ pe toţi de după Revoluţie, de la Iliescu la Băsescu.
    Au DISTRUS INVATAMANTUL…iar acum avem rezultatul.
    Trist , dar adevărat.
    O să spuneţi că scriu şablloane…
    Nu este aşa.
    Au “implementat” ai nostri scumpi miniştii diverse feluri de “învăţare” , ce mai ridicol fiind cel Bologna. şi alte şi alte idei şi inovaţii şi …
    Sitemul de scoala a lu Ceauşescu era excelent. Nu mă refer la unelemateriile de studiucare erau in directa conexiune cu invăţămâtul ideologic.
    Ca sa ajungi profesor era drum lung…ca sa ajungi şiceea, alt drum lung…
    Copii se duceau cu uniformă…asta era foarte bine..elevii isi vedeau locul..mu spun că nu earu niste exagerări, ca cea cu matricola, că nu eram deţinuţi, dar restul..aveau sens.

    Făceam şcoală nu gradina zoologică!

    E singurul lucrul pe care il reger din ceauşism: ŞCOALA

    Pe urmă somajul, salariile proaste date bugetarilor, au impins profesorii valoroşi spre alte doemnii, iar pe cei care avaeu măcar o facultate sau un colegi, ii faceau suplinitori.
    Ma întreb si in ziua de azi cum se poate suplini cu un proaspăt absolvent de liceu sau student in anul 3-4 locul unui profesor cu grade şi scoală de pedagogie??? O aberaţie
    Părinţii, desigur că prinşi în tumultul societăţii capitaliste sălbatice NU mai au nervi şi nici timp….si isi aruncă responsabilitatea in capul suplinitorilor, care nici ei nu stiu ce sa faca.
    Copilu, vede, profită…dar profită prost, că pierde tot, şi deodata se trezeşte prin a 10-11 a ca e tabula rasa!
    Vă pup şi vă urez succes pe cale construirii capitalismului multilateral dezvoltat.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.