Din colectia “Pomana statului”…

iata ce-am racolat azi-noapte de la un prieten de pe facebook.

un Raport despre rezidența ICR-Veneția. Merită să fie cunoscut de toți acei artiștii naivi care mai cred că Statul îi va ține în brațele culturii și-i va legăna pînă-i va lua dracu, dar și de ceilalți care încă se mai întreabă unde a dispărut cultura română. Îmi pare al naibii de rău că Mircea Nicolae a trebuit să treacă prin așa ceva. E cutremurător și sentimentul cel mai apropiat care mă încearcă e cel de furie, fiindcă nici o ființă umană nu merită așa ceva și o să mă feresc să spun ”darămite un artist”, pentru că nu-i cred mai presus de alții, dar nici mai prejos să fie tratați ca ultimele scursori ale societății.

iată unde a dispărut cultura română: într-o varză de ziar româno-spaniol, atît de varză că a uitat să scrie românește, dar nici spaniola n-a învățat-o cum trebuie. ce contează, bani să iasă.

nici nu știi ce naiba să faci, să rîzi în hohote de ăștia sau să te piși pe ei? cred că dacă v-aș da să citiți despre ”Ion Creangă, mărțișorul literaturii române” mai degrabă ați plînge cu vorbe.

6 Comments

 1. Uiti ca o buna parte din presa post-decembrista (uite cum vorbim si noi ca sovieticii care relativizau totul la octombrie rosu, v J. London) a fost facuta cu indivizi de diverse formatii, unii cu studii medii. Cealalta parte era formata la Stefan Gheorghiu, ex M. Dinescu, leat de Slobozia, mort boer de Oltenia.

  Like

 2. Adopt varianta cu micţiunea, deşi cred că e cazul să o lăsăm şi pe aia pe seama pisicilor şi câinilor. Anyway, dacă s-o putea cândva, poate mă ajuţi să pun mâna pe minunea asta de ziar, să o văd şi eu cum arată. Curiozitate profesională, mai ales că de vreo 7 ani tot pentru diaspora colaborez.
  Ah, să le trimit un CV? :))

  Like

 3. Ioane: lasa ca ziarul de mai sus e facut de oameni cu studii superioare, nu stiu cum de-au reusit.

  DeMaio: trimite-le, dar nu vor sti la ce foloseste un CV. poate se sperie ca ti-ai permis sa-i bagi in seama, haha…

  Anto: si tie la fel sa-ti fie! : )

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.