Prima zi pe Camino: Saint-Jean-Pied-du-Pont – Roncesvalles

Am 16 minute la dispoziție să scriu despre prima zi.

Am ajuns în Roncesvalles la ora 19.00, plecați fiind de azi dimineață de la ora 7 din Saint-jean… urcuș, urcuș, pelerini, urcuș, discuții, popasuri, iar urcuș, natură, vulturi, nervi, sete, urcuș. ultimii 3, 6 km au fost însă cei mai criminali. Coborîșul adică. Orice iubitor de trasee montane știe asta. Însă ce te faci cu Mayra care nu e genul să umble pe tocuri, dar nici să coboare văi și munți.

Soarele ne-a ars fațele și brațele, drumul ne-a umflat picioarele, Mayra are genunchii zob, dar și un orgoliu nemăsurat, oricît i-am arătat cum să coboare ca să-i fie mai ușor a ținut-o pe-a ei, mă mir că n-a luat-o de-a bușilea. Eu m-am ales cu o frumusețe de durere de spate, șale și umeri din cauza porcăriei de rucsac, o janghină luată de o amică nepricepută în drumuri de munte (v-am spus că n-am avut timp să mă pregătesc cum trebuie).

Dar iată, am ajuns cu bine, ioghinul n-are nici pe dracu, deși e singurul de pe Camino care duce 19 kg în spinare de s-au crucit toți ceilalți pelerini cu care ne-am întîlnit pe cărări. Rezistă la orice ca fixativul ăla minune.

foto poze din Pirineii francezi):

Am mîncat pîine cu miere de albine prin păduri, am băut apa rece de la fîntîna lui Roland, am vorbit cînd în franceză, cînd în engleză, cînd în spaniolă de-am amețit, am făcut la pas (cum altfel) drumul maresalului Harispa, ruta lui Napoleon, am vorbit cu melcii, i-am lăsat pe toți pelerinii să ne depășească, Ioghinul a mîncat niște trandafiri, ne-a obligat să înghițim niște polen, niște spiruline și alte minuni, îmbîrligîndu-ne tot timpul că e bine pentru organism.

Am reușit! Am trecut o parte din Pirinei. Primii noștri 28 de km.

Voi ce faceți? Sărumîna de încurajări, chiar avem nevoie să știți… E crîncen ce se întîmplă cu noi, dar avem un zîmbet pe fețele noastre de maidaneze de Pirinei de nu vă închipuiți…

11 Comments

 1. calatorii initiatice v-o trebuit ! 🙂
  nu-l mai ascultati pe ioghin ca va intoarceti aschii mai ! 🙂
  bafta , rezistenta , tarie si mai ales seninatate in minte .

  Like

 2. Noi!?…noi deja regretam ca nu suntem acolo insa asteptam fotografiile pentru a fi, macar intr-o mica parte, alaturi de voi.

  Mi-am adus aminte de o incurajare spusa lui Columb de catre Isabella de Castillia: “Mergi drept inainte si daca drumul pe care il cauti nu exista inca fi sigur ca Dumnezeu il va creea intr-adins spre ati rasplati indrazneala!”

  Dar, din cate va cunosc eu, cred ca ati fi atat de indraznete incat ati traversa Atlanticul pe jos!

  Zu, allez follow il camino!
  🙂

  Like

 3. asa.. mai cu entuziasm! ca mai aveti de parcurs o droaie de km de anxietati diverse! bwaahahahahahah!! our time is running out!! venga! besicos! podemos!

  Like

 4. ati fost destepte ca ati acceptat sa vina si ‘yoghin’. nu-sh cine-i, dar pare sa fi fost o alegere mai desteapta decit ideea insasi, de a bate acest drum.
  e bun un ‘yoghin’ la casa omului.
  drum usor.

  Like

 5. ce bine ca ai scriiiss… ca inca nu a aparut nimic pe eva 😛
  imi pare bine ca esti optimista si abia astept sa mai citesc ce scrii…
  si la noi e canicula, dar nu e magia Camino 🙂

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.