Suicidal Diary (I)

Doua verze

Mayra, 1, 60; 48 de kg; starea sanatatii: probleme cu plaminii si rinichii; teama de ape adinci; atacuri de panica; insomnii la greu

Eu: 1, 58; 52 Kg; starea sanatatii: rinichi cu probleme, colesterol ridicat din cauza stressului, migrene puternice (daca merg prin soare); la fel o pronuntata teama de ape adinci si de ciini, atacuri de panica (din senin), insomnii (nu chiar la greu), alergie la praf.

Si…

Un ioghin de Duminica: 1, 70; 60 de kg; sanatos ca un taur, data trecuta cind am vorbit cu el cauta betze pentru alungat ciinii salbatici din Foncebadon, satul parasit de oameni.

In rest, ne asteptam la bataturi, intepaturi de lacuste, tintari. Ne asteptam sa fim arsi de vint si de soare, ne asteptam sa slabim, sa cedam de oboseala, sa ne spunem ce ne-a trebuit asta, sa ne facem una cu pamintul pe care vom merge, sau sub stelele sub care vom dormi, ne asteptam sa plingem de oboseala.

Cu prima pereche de incaltari am dat-o in bara. Cu pelerinele de ploaie la fel. Daca in primul caz este exclusiv vina noastra (a mea si a Mayrei) ca ne-am ales incaltarile in functie de culori (minte de muieri), intre timp (dupa ce ne-au certat prietenii din jur, pe care i-am stresat cu toate pregatirile astea) ne-am desteptat si am gasit in sfirsit adidasii potriviti de vreme rea. Sa speram ca nu ne vor lasa balta in doua saptamini. Eu mai am la schimb o pereche de sandale, cu care m-am tot plimbat incolo si incoace sa vad care e treaba cu ele. Merge treaba, mai am putin si ma inchipui Hermes… Dar pelerinele le-am aruncat de cum le-am luat. Venisera la comanda, pe nevazute, si prima noastra reactie a fost yeak! Grosolane, prea grele si prea largi, prea incomode.

Dar, cu cit ne apropiem mai mult de plecare, cu atit constientizam toti trei in ce ne-am bagat. Emotii amestecate cu teama. Si cu luciditate. Pe de alta parte o stare de agitatie care creste creste… De parca ne ducem la taiere.

Iar asta e idioata care a ramas in locul meu sa coordoneze niste reviste. Mereu ramin in locul meu tot felul de cretine. Chiar sint satula.

Mayra isi lasa caietele personale prietenei noastre, Oaga, ca in caz de se intimpla ceva sa i le arda. Ioghinul de Duminica va pleca mai devreme cu patru zile, n-a mai prins bilete la avionul nostru, asa ca s-a hotarit pentru un microbuz. O sa ne intilnim pe 21 la Saint Jean Pied-du-Port de unde ne vom lua carnetele de pelerini. Devine din ce in ce mai real totul. Si-mi dau seama de asta in momentul in care-mi indes in gentuta mea de produse medicinale pastilele impotriva migrenelor, vitaminele, plasturii pentru viitoarele bataturi si-alte astfel de porcarii pe care sper sa nu le folosesc. Poate sa le impart pe la altii care au nevoie.

18 Comments

  1. io stiu un lucru … vei ‘calca’ la fel .. si daca-i ‘pe bune’ ( nu ‘calatoria’ in sine ) … chiar e o prostie ( prosteala ) … da’ tu stii mai bine … sau nu ! 🙂
    … sa-ti fie bine .. uite imi vine in cap o ‘keste’ ce-am incercat-o (mai demult ) Isihia … asta-i o prostie la fel de mare ca ceea ce faci … altfel , te admir ! … succes ! … :))) ca si cum ai avea nevoie de chestiile astea … :))) .. io nu sterg ce-am scris 🙂 …dar vei ( veti )ajunge la o bucata de Pamant careia pe harta i se zice ‘Cap finis mondi’ … sau asa ceva .. n-o sa fie nici mai ‘bine’ nicimai ‘rau’

    Like

  2. hehehe, multumim de incurajari, nebunule : )

    da, asa e, o sa ajungem si la Finisterre, capatul pamintului cum i se mai zice. si ne vom si intoarce de-acolo. asta e partea misto. nu stiu daca e bine sau rau. dar trebuie sa recunosti ca e one`s in a lifetime.

    Like

  3. Doua pelerine de ploaie iti pot da eu. Nu sunt prea mari, cred, vis-a-vis de greutate nu stiu ce sa spun. Au si pantaloni daca va intereseaza. Si sunt galbene… Veti fi doua “puisoare”… :))

    Like

  4. Pentru probleme cu plamanii recomand remediile: Aconitum, Antimonium tartaricum si Belladona
    Pentru rinichi as zice Acidum formicum si Aconit
    La colesterol se da evident Cholesterinum.
    La cefalee merg Acidum phosphoricum, Apis, Aurum Barium carb. si China
    Pentru ape adanci si pentru frica de caini exista multiple remedii eficiente administrate preventiv. Post factum pentru innec nu exista remediu insa vestea buna e ca pentru plaga muscata sunt bune Apis,Hypericum,Ledum si Staphysagria.
    Pentru diaree, dismenoree si entorse si insolatie mai vorbim ca si pentru dilutia necesara.
    Mayra vad ca totusi are si un delir kafkian cu caietele alea…zic ca mai gasesc si pt asta un remediu. In rest….drum bun!

    Like

  5. oaga, nu te mai hlizi : D

    asel: multumim… astea cu pantaloni sint grele, noi luam totul la gramaj acum, de-aia la unele renuntam de pe-acum sa nu fim nevoite sa aruncam singure dupa 10 km.

    ccornel: hahahaha… doamne, cum suna timpeniile alea… zici ca-s boli de fapt, nu remedii. pt mayra daca gasesti remediu ar fi bine ca restul sint mizilicuri. azi noapte nu mai gasea usa de la dormitor de fericire…

    Like

  6. ccccccornele, pe tine cine te autorizeaza, domn’e?! sau esti vreun liber profesionist? ,,in rest”,drum bun si tie.

    Like

  7. Si era sa uit…ai ghicit fara sa-ti dai seama…..toata homeopatia se bazeaza pe acest principiu..remediul care provoaca anumite simtome le si vindeca…numai ca nu-s tampenii, crede-ma.

    Like

  8. normal ca am vazut. am si pipait.
    remediul care provoaca anumite simptome le si vindeca?! hai, mai, vorbesti cam ca din cripta. multumim de sfaturi si, inca o data, drum bun. iti pun niste pile la MISA. vorbiti aceeasi limba.

    Like

  9. tante zully, de-aici din ghereta mea exceptionala, nu pot pentru ca sa nu-ti urez/nu va urez, vorb-aia, calatorie sprancenata! Dar iacata o ocazie in care vorb-aia nu e cu sensu` “ala”. Pana va intoarceti, eu imi dau demisia de la un job si o sa ma apuc de slabit. Deci am si eu o calatorie spre sinele meu, ala care n-avea burta, de-acum ani de zile. Sa ne redescoperim cu bine 🙂

    Like

  10. ccccornel, ai intrat in ghearele mayrei? : )))) opreste-te aici, serios vorbesc.

    ce faci, iala? drept sa-ti spun am ris cu lacrimi citind dialogul vostru…

    paddy: jos cu burta! sintem de acord… eu si gasca mea de femei te sustinem, desi sa stii ca noua ne plac barbatii cu un fleac de burta acolo, cu conditia sa depaseasca 37 de ani, totusi… adica, vezi tu, lucrurile sint bine stabilite… la o adica sint de acord si cu demisia, eu fiind experta in asa ceva, deci ai un vot si de la mine. orice, domle, pentru fericirea personala. numai nu te apuca de sadit flori, asta e un lucru care ne apartine doar noua, femeilor…

    adina: ia ce vrei, draga mea. cartea de-acum va apartine. faceti ce vreti cu ea, bucurati-va de ea, dati-o mai departe. : )

    noapte buna tuturor, sau, mai precis, buna dimineata!

    Like

  11. tot pt adina: desi… treaba cu colonul zau de-am priceput-o… prea subversiv pt mine. anyway, inca ma tiu zdravan sa nu ma apuce damblalele, crestem usor, usor, ne cultivam unii pe altii etc etc…

    Like

  12. ccccornele, tu ce vrei, ma?!

    da,da, si eu sint de acord cu demisia lui paddy, cu burta evaporata, cu drumul, cu tot. sint fata buna, contrar tuturor parerilor. multumim, paddy, de urari, si slabire usoara!

    ce naiba sa fac, femeie. uite vorbeam putin cu cititorii tai. si tu, hai desteptarea, avem ultimele planuri de facut.

    Like

  13. succes pe lungul vostru drum catre capatul lumii ! sa va intoarceti cu bine si sa aduceti cu voi tot ce ati sperat sa gasiti de-a lungul lui !

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.