unde nu-s redevente, nexam revendicari…

cica se schimba lumea de cind are blog. devine mai buna, mai codasa, mai teribila, mai inteleapta, devine chiar minunata, ba pe naiba, acelasi habarnism peste tot, aceleasi siropuri de mucava, aceleasi rahaturi bine chivernisite, in dosare, patratele si vise, se vind printre cuvinte imagini de supermame, de superdoamne, de vai tu, cita dragoste a explodat in primavara si eu pe linga, mi-e rau… mi se face greata de atita domnisoreala, falsa domnisoreala, pe intelesul tuturor niste petarde au descoperit netul pe cind se scarpinau in cur la munca, de atita munca, fireste, m-a pus dracu sa citesc linkuri, nu puteam sa-mi vad de ale mele… sau sa citesc teancul ala de ziare cumparat de o saptamina si aruncat linga un fotoliu, si-acolo alte minciuni, in ziare, nu in fotoliu, sa nu se inteleaga gresit, aia de la Dacia nu mai termina odata greva, dar ma rog… trebuie sa faca si ei ceva sa simta ca viata curge intr-un anumit sens, ca lupta pentru ceva, pentru ce?… asa si astia, unii, cu blogurile lor. e ca in tinar si nelinistit. dupa doi ani de te uiti la serialul asta te prinzi din primele cinci minute care cu cine e, de ce s-a cuplat si citi copii a mai facut, copii care cresc intr-un an ca fat frumos in sapte, dar actiunea stagneaza intocmai ca o baltoaca la soare… cip cirip si oaca mac… ei, daca sint ele asa doamne de blogosfera, de ce nu recunosc cite avorturi au la activ ca nu stiau al cui e copilul, al sotului sau al amantului? si pe urma broblem, na… ca asa cit de vesela a primavara si iata si un cires inflorit poa` sa-mi descrie si un copil de clasa a treia, ba chiar mai frumos… hai, ma doamnelor, putin tupeu… da` nu de-ala de neam prost, ca va cad dracu rangurile…

si cite stari de spirit imbirligate, dar una nu e colea mai acatarii sa ma faca sa rid a prost. interesant este ca imaginile de mari doamne cu care se infasoara unele, de zici ca sint iesite fix din pintecul Elenei Ceausescu, (alta mare doamna, desteapta si aia pina peste poate si nu altceva), crapa imediat cind vine vorba de simtul umorului. imaginile crapa, ca poate ati pierdut sirul aberatiilor mele.

`ga-mi-as, pai normal ca unii se schimba in functie de anotimpuri si de florile marului, dar tot isi tiriie la o adica frustrarile de colo colo… ca-n poezia aia, ce-ai facut tu oare azi? ce sa fac? am scris pe blog cit de minunata sint :)))))) fereasca sfintul insa sa scriu ca am luat 50 de kile in plus si a piriit fotoliul sub mine sau ca mi-a tras unu o scaltoaca decupata din rai ca n-am pus sare in mincare, dar ce, parca adevaratele gospodine au timp sa se joace cu pixelii si pe urma sa zica: azi am sters praful. asa si? daca l-ai sters, ce? doar nu voiai sa-l lasi acolo sa-l folosesti pe post de pudra de obraz, sau mai stii…

ma batea gindul sa public un ravas al unei profesoare de la tara, sa stiti si voi, bah, fraierilor, cu ce nelegiuri se zbate taranul roman, si de ce nu i se dau redeventele alea odata, dar… pana mea, daca si-ar face profesoara asta blog ar bate traficul lui Greenfield si iar iese scandal. scandal cu redevente. si cu revendicari.

vor fi puse in discutie urmatoarele intrebari, parca vad:
1. ce sex are profesoara?
2. ce-s alea redevente? o intreaga dezbatere pe radacina acestui cuvint.
3. de ce vrea pamint? si daca-l are cine i-l fura? si pina la urma de ce-l vrea? se crede Ion?
4. ce sa faci, ma, cu pamintul daca nu ti se dau nici redeventele? stai cu lopata in mina si astepti sa treaca soarele? sa ai asa un scop? un inteles? nu mai bine te uiti dupa vreo taranca sa-i rasucesti fustele pe ogor, sa creasca natalitatea odata cu brutalitatea?
4. si cit costa griul? si cita piine iese dupa ce se culege? la cine se imparte piinea? la saraci? ce, esti haiduc? te crezi pe tarlaua lui pintea viteazul?
5. si ministrul de ce se plimba din sat in sat balmajind prostii electorale, cind lumea moare de foame ca a pus-o naiba sa se zbata pentru pensie, pai cine a pus-o? decit sa dea cu sapa, nu putea sa fure? sa ia exemplu de la noi, astia, care mai avem putin si innebunim tot dorind sa demonstram UE ca fondurile sapard se duc unde trebuie…

da, da, si ca manualele alternative sint necesare pentru bunul mers al editurilor care mituiesc alti oameni din invatamint, nu-i mituiesc, ii ung cu foaie verde, cu mii se euro si pe urma impart alti bani… ce afacere si invatamintul asta… si-aia plinge dupa redevente in loc sa conceapa un manual alternativ, ce proasta…

hai ca ma mint si eu frumos, ca oricum nu-i pasa nimanui. mi-a fost si mie pasata scrisoarea asta, cica s-o descifrez, ca am lucrat in invatamint si poate imi dau seama ce vrea sa zica aia, profesoara procesomana, ca-s obisnuita cu tot felul de scrisuri si inscrieri, si coduri de schizofrenici-paranoizi si poate si cu procesele… de descifrat i l-am descifrat (scrisul! ca simt nevoia sa precizez pentru cretini), nici vorba, chiar si-asa cu sublinieri de cite trei linii, probabil ca sa am intonatie cind o citesc, dar nu puteam sa citesc prea mult ca trebuia sa ma opresc sa rid… rideam de necazul femeii, ce vaca si io, rideam cu lacrimi de disperarea aleia, de saracia si de necazul ei, de griul ei neplatit, de calculele ei printre lacrimi, si asta, my friend, mi s-a parut un subiect extraordinar, fiindca de s-ar publica asa ceva ne-am da seama inca o data in ce lume de inteligenti traim, si vai, numai la bietii copii ma gindesc, care sint prin scoli si asteapta destuparea la minte si cind colo… li se pune in fata un manual alternativ, luati, mama, si invatati invatati si iar invatati… nu va uitati la model. mai bine faceti mileuri de mina…

nu era nimic de ris in asta, zau, ba chiar era de plins, un plins de-ala infernal, un plins de ala care te trezeste din cosmar si vrei sa dai in ris sa te iei cu miinile de par si sa spui, nu sa spui, ci sa urli: nu-i adevarat!!!! si nu mai stii daca risul da in plins sau plinsul in ris, cert este ca demult nu m-au mai durut falcile asa de credeam ca mi se dizloca maxilarul. si pentru ce… pentru niste redevente.

asa si cu blogurile astea… ce bine e sa fii tabula rasa. asa-ti vijiie capul de fericire de zici c-ai baut suc de rosii putrezite.

18 Comments

  1. La naiba, Zully! 😦 (nu-s ce zi o sa mai am si azi dupa citirea postului tau)…
    Ce pot sa-ti spun?(nu ca ai astepta sa spun ceva)…Unii lupta pentru adevarurile din ei, altii pentru dreptatea lor, altii ca sa ajunga actionari intr-o firma careia i-au dedicat tot sufletul (am avut aceeasi reactie ca si a ta cand am auzit tampenia asta: am ras isteric la inceput, apoi, pe nevazute, am izbucnit in plans – si-acum am nod in gat, nu ma intreba de ce ca nu stiu), iar altii habar n-au pentru ce s-au nascut, darmite pentru ce traiesc… Avem suflete mai mici decat gamalia unui ac, asta-i adevarul! 😦

    Like

  2. “o lupta e viata deci te lupta… lalala… si la si lalala… era tare cosbuc cindva. n-a cerut nimeni sa ne nastem, facem parte din maretul plan universal, asta aduce a cincinalele alea, si nici nu cred ca aia mici cu suflete cit gamalia au misiuni speciale, dar e frumos sa creada asta, ca sa-si intinda mai bine margarina pe piine sau cearceaful mai mult decit le e patul.

    cum sa te simti? trebuie sa te simti bine dupa ce citesti acest post, sa iesi pe balcon, sa fumezi o tigara si sa-ti dai seama asa, in timp ce scuturi scrumul, ca cel mai important om esti tu. si florile tale de pe balcon merita mai mult decit un retardat de-asta actionar/ministru/presedinte/patron si care mai sint. cel putin florile nu se umilesc sa ceara voturi. chestiile alea cu sacrificii si lupte si smuls parul de pe piept si pe urma nefacut nimic le au aia de-si dau sufletul pentru firme, pentru niste actiuni, tot un fel de redevente si alea :))))))))

    Like

  3. eu ma simt super bine dupa ce am citit insemnarea asta, ca am ras.
    inteleg de la asel ca era ceva serios, pai atunci nu trebuia folosita treaba asta: “tarlaua lui pintea viteazul” :)))

    ma duc sa-mi numar vizitatorii ca sa stiu cat de minunata sunt, pa.

    Like

  4. did, hai ca am venit si aici sa-ti raspund, ca de doua zile nu vb cu nimeni, m-au pedepsit astia sa stau in casa si sa vb cu niste italieni dintr-o carte.

    deci… citi ai pina acum? ca daca nu putem sa facem intrecere la rigiili, hai la vizitatori. :)))))))

    dar unu, ma, al dracu, unu sa nu-mi bata azi la usa si sa ma salveze.

    Like

  5. am ras cu lacrimi la postul asta.

    ‘care? cum? cu ce drept? si statul de drept?
    :)))))))))))

    324×50 ha egal cu 5600 ha care?unde? si cu ce drept?

    Like

  6. demaio, te contrazic. sint normala. dar e grav cind normalitatea devine anormalitate si viceversa, ca de fiecare data parca te afli in tabara adversa, zi ca n-am dreptate.

    edi, iar rizi minzdravaneste? sa stii ca te-am verificat cu calculatorul in mina, n-a iesit egalul ala. cu ce drept faci astfel de socoteli? si de ce vrei sa ne induci in eroare?

    Like

  7. Hi hi hi!!!
    Aci e vorba si despre mine!

    Mamaaaa ce misto e insemnarea!

    Asa pe sufletu meu de muiere batrana!

    Mi-era somn, da’ citindu-ti postu’ m-am inveselit asa in miez de noapte.

    Like

  8. cornel: 🙂
    era o ironie la adresa celor care scriu pe bloguri. cindva se faceau pariuri de ce sex e anumita persoana care scrie, ca nu prea isi dadeau seama unii dupa numele blogului in ce ape sexuale se scalda altii si nu mai puteau dormi de grija asta.

    Like

  9. Eu, de exemplu, ma intreb ce sex are Zoso, renumit blogger care are pareri despre orice. Derapajele pe care le comite pe blogul sau – atunci cand scrie el pentru ca se stie ca are o armata de fani care scriu pentru el (interesant caz de sclavagism IT) – sunt, parca, venite din visu’ unei vietati marine dintre cele care stau la baza vietii pe pamant. Si acu’ mor de ras cand imi amintesc ca a scris la un moment dat ca revista “Dilema Veche” ar fi scrisa de niste neica nimeni care se dau intelectuali. Un lucru e clar, aia de scriu la “D.V.” – nici eu nu sunt de acord in totalitate cu se publica acolo – au citit mai multe carti decat a vazut Zoso prin librarii (cel putin exprimarea si logica lui dau impresia asta). Intr-o alta postare – ceva mai veche – dadea cu mucii atat de aprig incat era sa sparga strachina cu fasole. Zicea el ca trupa care a cantat in deschidere la Rolling Stones vara trecuta pe Stadionul National e doar o gasca de emo neinspirati. Cand The Charlatans cantau si aveau succes Zoso nu stia literele care-s sunt puse pe tastele in care loveste cu furie si tampeu. Ar mai fi multe exemple da’ ma opresc aici pentru ca mi-e ca specimenu’ o sa considere ca-l laud.

    Like

  10. Scrisul pe bloguri nu poate fi altfel decat lumea.O mixtura de franturi de personalitati si de caractere de la mama lor.
    Tampeniile pe care unii le scriu intr-o frenezie cu adevarat demna de scopuri mai bune nu trebuie sa ne supere. Asa se alege si aurul. Printre miliarde de firicele de nisip apar si doua-trei firicele de metal pretios.
    Este adevarat ca unii blogeri sunt si consecventi in a ne face nervii tandari, dar a cui e vina ca ne incapatanam sa-i citim?

    Like

  11. Uneori vrei sa citesti ceva interesant pe blog. Ai ce alege. Alteori vrei sa te distrezi. La fel de se intampla si-n situatia asta. Dar se mai intampla sa vrei sa vezi daca prostia, infatuarea si egocentrismul sunt precum cotele apelor Dunarii. Ei bine, realitatea depaseste orice inchipuire in acest caz.

    Like

  12. turkish, cine e de vina, cine a gresit, vb cintecului… am scris eu mai demult despre ipocrizia pe bloguri ca-n viata, asta pe vremea cind eram platita sa recomand bloguri. ma rog… vremuri apuse, slava domnului… se intimpla insa ca pe unii sa-i cunosc din alte parti, respectiv din viata reala, inainte ca astia sa fi avut bloguri. uimirea cea mare vine din faptul ca isi acopera micimea cu niste vorbe mari, frumoase, pompoase, de-ai zice ca pentagonul a fost construit special pentru ei.

    mathei: nu sint precum cotele apelor dunarii, din pacate, ca apele dunarii mai si scad. si-atunci te intrebi astia care sar ca o minge de ping pong manevrata de un incepator isi dau macar seama cit sint de transparenti, de penibili si cit de de bine pot fi cititi fix in mijlocul coloanei vertebrale. decriptati. descifrati. decodificati. ei, ei, ei. adica EI. victimele amorului. victimele societatii. victimele primaverii. victime. si-atit. sa-i vezi insa cum se transforma in eroi cind trebuie sa-si apere imaginea. minciunile. ca nu e usor sa minti. mai greu e sa tii minte ce-ai mintit.

    Like

  13. Ma onoreaza confuzia comment-ului meu cu al lui Turkish, dar nu vrau sa profit de asta.Probabil viteza de reactie si viata asta zbuciumata…

    Like

  14. ptiu, drace… era invers, ai dreptate. deci a se citi raspuns turkish era de fapt pt mathei, iar raspuns mathei era de fapt pt turkish.

    mai greseste si speedy gonzalez, ca e si el om. :)))))

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.